четвер, 1 листопада 2018 р.

Команда «ЛюбоSvit» вивчає бойову славу Олешківщини.


   Напередодні 74 річниці  остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України та 75 річчя визволення нашого міста ми, команда «ЛюбоSvit»  відвідали  музей Бойової слави Олешківського Центру дитячої та юнацької творчості.
                       
   Друга світова війна, хоча вже й віддалена в часі, але про неї  й досі пам’ятають свідки тих подій і ми, їх нащадки,  як найважливішу подію ХХ століття.
   Світова війна принесла багато горя та страждань нашій землі, забрала життя мільйонів людей.
   Керівник музею Бредіхіна Валентина Миколаївна підготувала для нас змістовну екскурсію у формі квесту.

    Проходячи маршрутом  ми ще раз згадали хроніку тих років. 

    В Олешки  німецькі війська увійшли 10 вересня 1941 року. За короткий час від рук гітлерівців загинуло  2160 цивільних  жителів міста і сусідніх населених пунктів, а    2 тисячі солдат та офіцерів потрапили в полон. За час окупації вороги вивезли до Німеччини 356 молодих олешківців.

  4 листопада 1943 року бійці 87-ї Гвардійської стрілецької дивізії визволили місто від нацистської нечисті.
 У центрі міста споруджено меморіал Слави, де  палає Вічний вогонь. У братській могилі поховано 547 воїнів, які загинули при визволенні Олешок, поряд, у двох могилах, поховано 3,5 тисяч воїнів, що загинули в боях на Поймі.
  Вже 75 років наше місто вільне. Кожне нове покоління дивиться на минуле очима свого часу. І дуже сумно, що сьогодні ми  є свідками неочікуваної війни - кращі сини та доньки України змушені  захищати територіальну цілісність нашої держави  на Сході України. Гинуть люди, яких ми знаємо особисто, а не з розповідей дідусів та бабусь.

   Знову пишеться сумна  «Хронологія мужності» нашого краю. Але ми віримо у світле майбутнє нашої Батьківщини. Віримо, що закінчиться ця  війна і наші земляки – герої повернуться додому.
   

Низько вклоняємося всім тим, хто віддав життя за Батьківщину і тим, хто  зараз  боронить рідну землю від  загарбників.
                                               ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ!

         Орлов Єгор, команда «ЛюбоSvit», м. Олешки    


                                                                             
                          
 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.