четвер, 8 листопада 2018 р.

Знайомимось із «залізничними» професіями

Команда «Ватра» побувала на екскурсії  Здолбунівському вищому професійному училищі залізничного транспорту, де ознайомились з історією навчального закладу та професіями, які можна тут здобути. 
Училище є найстарішим у Рівненській області. Його історія почалась 1877 року, коли коштом Південно-Західної залізниці, що перебувала в державній власності Російської імперії, при станції Здолбунів відкрили однокласне залізничне училище. У 1905 році його зробили 2-класним і повний курс навчання тривав 6 років.
Під час екскурсії діти мали змогу не тільки почути, а побачити  можливості навчального закладу щодо умов навчання, навчально-матеріальну базу, умови проживання в гуртожитку та  проведення дозвілля.
Цю екскурсію проводили заступник директора з навчально-виробничої роботи Микола Павлюк та заступник директора з навчально-виховної роботи Олена Трало.  Вони акцентували увагу учнів на те, що училище навчає не тільки за професіями залізничного спрямування, а й будівництва та сфери обслуговування. Тут можна освоїти професії машиніста електровоза, провідника, слюсаря-ремонтника, оглядача вагонів а також штукатура, лицювальника-плиточника, маляра, теслі. Дівчатка навчаються професій перукаря та манікюрниці.




Із захоплення діти відвідали музей училища «Українська світлиця», у приміщенні якої відтворено історичне минуле українців, їх побут та знаряддя праці. Увагу привертає  зменшений макет першої церкви міста Здолбунова – Катеринівської з усіма елементами декору. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.