Ми, команда «MunkachBand», завітали до кількох кав’ярень нашого міста, щоб дослідити професію бармена, адже гості нашого міста постійно стикаються з фахівцями цього напрямку. Мукачево є меккою кав’ярень, де готують надзвичайно смачні страви та напої, які приваблюють туристів. Професія «бармен» висуває до працівника ряд вимог, а саме: наявність у людини охайності, розвиненої пам'яті, уваги, мислення, доброї координації рухів та швидкої реакції, розвитку сприймання, емоційної стабільності. Професію «бармен» набувають у професійно-технічних навчальних закладах. Знання, вміння та навички, отримані під час навчання за професією бармена, допоможуть працівникові оволодіти іншими суміжними професіями, такими, як буфетник, офіціант, метродель.
Мережа закладів громадського харчування у Мукачеві з кожним роком розширюється за рахунок створення приватних ресторанів, барів, міні-барів, кафе, кафетеріїв. А це, в свою чергу, викликає створення нових робочих місць. Ймовірність працевлаштування залежить від кваліфікації бармена. Ми спостерігали, що робочий день бармена - це ціла низка психологічних контактів з відвідувачами. Адже люди, які звертаються до барменів, відрізняються один від одного і віком, і характером, і вимогами. А потреби, які привели їх до бару, ресторану чи кафе, у всіх спільні - відпочити від повсякдення, відсвяткувати якусь подію. Тому спілкування бармена з клієнтами дуже важлива річ. Своєю коректною поведінкою він може створити гарний настрій у відвідувачів. Як правило, барменів готують із кращих висококваліфікованих офіціантів. Вони повинні знати основні правила етикету і мати хороші манери, тобто вміти виявляти повагу та увагу до гостя. Ми зробили висновок, що бармен не тільки повинен бути доброзичливою людиною , а й психологом!
Немає коментарів:
Дописати коментар
Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.