понеділок, 19 листопада 2018 р.

«ЛюбоSvit» на базі зеленого туризму «Чумацька криниця»


            Якщо ви втомилися від міської суєти, вам набридли бетон і асфальт, захотілося подихати свіжим повітрям,  тоді вам треба відправитися туди, де 15 листопада побувала наша профікемпівська команда «ЛюбоSvit»  - на базу зеленого туризму ««Чумацька криниця».

      Комплекс  “Чумацька криниця” розташований  серед  соснового лісу на південносхідній околиці міста Олешки в урочищі «Ближній Карабай».
       Це велика рекреаційна зона, де можна влаштовувати пікніки і відпочинок на природі. Є ресторан, фінська сауна, російська лазня з віниками, кімнати відпочинку зі зручностями.
    Тут   ви зможете  скуштувати страви з вогнища - шурпу, юшку та смачний шашлик .
    Пропонуються прогулянки верхи, катання на квадроциклах, екскурсії в Олешківських пісках і заповіднику “Буркути”.
    На території бази “Чумацька криниця” проводяться різноманітні фестивалі та свята. Взимку працює “Резиденція Діда Мороза”.
    Сюди набратися сил, злитися із природою, відчути себе її невід’ємною частиною цієї неповторної краси, приїзджають гості із України та ближнього зарубіжжя.

    15 листопада тут пройшов  обласний інноваційно-інформаційний захід з орієнтації населення на заняття підприємництвом у сфері сільського зеленого туризму «Об’єднана громада – розвиток туризму – добробут Херсонщини».
    До «Чумацької криниці» з’їхалося  більше 100 гостей  з багатьох  районів Херсонської області. 
   Відкрили захід  - Єрашов  Є.О. , директор Херсонського обласного центру зайнятості,  Потоцький П. Б.,  голова Олешківської районної ради та підприємець Книга О.А.
      Олександр Андрійович Книга поділився своїм досвідом  у зеленому туризмі. Він сказав, що це важкий труд. Працює вся сім’я. Щоб мати якийсь результат, треба рано встати і пізно лягти.
     Наша команда  на цьому заході презентувала Міжрегіональний профорієнтаційний проект для учнівської молоді «Профікемп»  та запропонувала  присутнім  гру «Вірю – не вірю!».  Учасники заходу демонстрували свої знання про Олешківський край правильними відповідями, хоча деякі факти з історії Олешшя  викликали у них подив та зацікавленість. 

    На запитання, чи могли  чумаки зупинятися  у  цьому місці  де знаходиться туристична база,  Книга О.А. розповів історію  про  криницю, яка знаходилася у  лісі. І саме тут «дальньобійники» минулих століть зупинялися на привал, щоб відпочити, напоїти коней, зварити  куліш… Адже  наступна криниця у ті часи  була  аж у районі сучасної Нової Каховки.
   Після виступу  команда спілкувалася з керівництвом Олешківського району. Ми розповіли про  те,   що вже зроблено профікемпівцями  у проекті  і про те, що заплановано. 


   Для учасників зустрічі проводилися різноманітні  майстер-класи.  Особливо яскраво презентували свою професію  бармени. Професіонали цієї справи зараз затребувані у зеленому туризмі. Почастували й нас запашним цілющим чаєм.
   Побувавши у «Чумацькій криниці» ми отримали  цікаву  і корисну інформацію  з розвитку зеленого туризму, насолодилися єднанням з природою, зробили багато  фото на згадку і зарядилися позитивом.




   Тож, якщо ви втомилися від міської суєти, вам набридли бетон і асфальт  -   вам  на базу зеленого туризму «Чумацька криниця».
      Не пошкодуєте! Команда «ЛюбоSvit»  рекомендує!

   Профікемпівська команда «ЛюбоSvit» 
   


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.