понеділок, 12 листопада 2018 р.

Пізнаємо професії атомної електростанції

Де можна дізнатися про професії, як не в навчальному закладі? Тому ми, команда "ПрофіАтом", вирушили до Професійно-технічного училища №12,  єдиного в місті Вараш.
Виявляється, наше училище унікальне в тому плані, що це єдиний в Україні освітній заклад у складі атомної електростанції, який здійснює підготовку робітників з числа випускників загальноосвітніх навчальних закладів та перепідготовку працівників Рівненської АЕС.
Також були приємно здивовані, коли дізналися  про актуальність та престижність робітничих професій, їх конкурентоспроможність на сучасному ринку праці,  познайомилися з висококваліфікованим викладацьким складом. Нам розповіли про історію освітнього закладу, а ще про бібліотеку, функціонуючі спортивні секції та творчі гуртки.
Тому, існуючий стереотип, що піти навчатися в ПТУ - це «ганебно та ознака слабкого  розуму», після  екскурсії в училище розвіявся вмить і кілька учнів з нашої команди вирішили, що саме тут  будуть навчатися після закінчення школи. Здобудуть професію енергетика та будуть працювати на АЕС, продовжувати династію своїх дідусів та батьків.
Кого зацікавлять такі професії, як слюсар з ремонту реакторно-турбінного устаткування, електрогазозварник, контролер зварювальних робіт, слюсар з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики (електромеханіка), токар, запрошуємо до нашого ПТУ №12. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.