середу, 7 листопада 2018 р.

Профікемпівці «MunkachBahd» проклали свій туристичний шлях до пам'ятника святим рівноапостольним Кирилу і Мефодію




Пам’ятники для міста – як фотокартка для людини. Вони не дають нам забути про хороші чи не надто події, часи, людей, що змінили щось у нашому місті, країні, світі. Ми радо проводимо друзям екскурсії своїми містами, і саме пам’ятники допомагають нам розповісти про маленькі і великі перемоги, що подарувала історія нашій землі.
У самісінькому серці Мукачева знаходиться, напевно, найбільший за розмірами монумент міста - пам’ятник Кирилу і Мефодію.
Пам'ятник святим рівноапостольним Кирилу і Мефодію встановлений в 1996 році. Автор — місцевий скульптор, народний художник України Іван Васильович Бровді. У 2000 році бронзові фігури Кирила і Мефодія освятив митрополит Київський Володимир. Він високо оцінив роботу автора та привітав його з вдалим втіленням образу святих. Кажуть, що під час роботи над скульптурою Броді практично втратив зір, йому загрожувала сліпота. Але незабаром після того, як пам’ятник був освячений, зір повернувся до майстра. Інакше як чудесним зціленням це і не назвеш. Авторська копія пам'ятника встановлена в Києво-Печерській Лаврі.
Кирило і Мефодій — слов'янські просвітителі та проповідники християнства, творці слов'янської азбуки, перші перекладачі богослужбових книг на слов'янську мову, брати. Обидва брати – Кирило та Мефодій – були канонізовані, названі «рівноапостольними» та зачислені до лику святих. У 1980 році Папа Іван Павло II оголосив їх «покровителями» Європи. День святих Кирила та Мефодія відзначається католиками 14 лютого, православними та католиками східного обряду - 24 травня. 
Запрошуємо вас до Мукачево, бо це – місто № 1 в Закарпатті за красою і цікавістю. Європейська атмосфера, європейська архітектура з німецьким і угорським присмаком, європейська чистота на вулицях – все це дозволяє казати про наше місто, як про маленьку Європу на околиці батьківщини!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.