понеділок, 12 листопада 2018 р.

Профікемпівці «MunkachBahd» запрошують до Кельтського двору!


Старовинний підвал «Кельтський двір» довжиною в 45 м розташований у підніжжі гори Ловачка, що височіє над Мукачевом, на території агросадиби “Кельтський двір під Ловачкою”. Колись на схилах цієї гори виноград вирощували з 14 століття, але тут і досі збереглися старі кам’яні тераси. Неподалік садиби знаходилося давнє кельтське поселення – Опідум.
Гора цікава ще й тим, що в середині 50-их років тут були закладені плантації лимонів, апельсинів, мандаринів та інших субтропічних культур, як експеремент, який проводив академік Чхеїдзе. Але акліматизувався тільки чай, плантація якого знаходиться на Червоній горі, однак понад десяток різних видів субтропічних культур таки вподобали собі місце на території агросадиби . У відкритому грунті тут ростуть: олива європейська, лавр благородний, гранат, інжир, маклюра, лимон дикий, хурма, мушмула германська, барбарис, бамбук, пальма Трахікарпус Форчуна, а також 6 видів середземноморських кіпарисів, гінго, корковий та скелястий дуб. В агросадибі «Кельтський двір під Ловачкою» відтворено чимало побутових та культурних деталей кельтського життя. Тут відкритий дегустаційний винний підвал, якому вже більше 400-сот років, стіни якого витесані у вулканічному камені. Лише в цьому місці можна скуштувати натурального яблучного сидру, домашнього елю, сиру, домашнього хлібу, консервацію. Вся сировина вирощена тут в горах. Також відвідувачі можуть скуштувати неповторної джерельної води з криниці, яка знаходиться у кінці підвалу!

Туристична галузь набуває все більшого значення для соціально-економічного розвитку Мукачівщини. Адже володіє потужним рекреаційно-туристичним потенціалом, вигідним географічним розташуванням, багатою історико-культурною спадщиною та має перспективні умови для успішного розвитку туризму і відпочинку. Туристична сфера має реальні перспективи розвитку завдяки унікальним природним об’єктам. Саме тому туристичний ринок потребує підготовки висококваліфікованих спеціалістів. А наші майбутні спеціалісти з туризму зможуть:
- створювати та просувати нові туристичні продукти;
- поліпшувати якість об’єктів туристичної інфраструктури;
- розвивати сільський (зелений) туризм;
- формувати інформаційну платформу розвитку туристичної сфери нашої області та України в цілому та збільшувати кількість рекреаційних зон!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.