пʼятницю, 30 листопада 2018 р.

Команда «MunkachBand» пропонує туристам відвідати музей прикладного мистецтва Закарпаття


Сьогодні, наша дружня команда «MunkachBand» проклала свій туристичний та дослідницький шлях до музею прикладного мистецтва Закарпаття, який створений на базі Мукачівського гуманітарно-педагогічного коледжу. Нас привітно зустріла та провела пізнавальну екскурсію Олійник Вікторія Вікторівна – доцент кафедри суспільних дисциплін та фізичної культури Мукачівського Державного Університету, науковий працівник музею.

Переступивши поріг музею, ми побачили фантастичне багатство оздоб, неповторну красу творіння людських рук, одяг, ткацтво, вишивку, мережки, прикраси та побутові речі та багату фантазію. Музей було створено 2004 року шляхом об'єднання двох музеїв — музею прикладного мистецтва з музеєм етнографії та освіти. В музеї представлені предмети побуту — вироби з дерева, гончарство, ткацтво та лозоплетіння, предмети праці — ткацький станок, прядки. В музеї також зберігається науково-методична література та інші матеріали. Серед них: навчальні посібники, монографії, наукові збірники, програми конференцій, каталоги виставок, фотоальбоми тощо. Загальна кількість експонатів музею — 411 одиниць.
Кожна річ експозиції в музеї є унікальною: орнаменти, техніка виконання та вишиті мотиви не повторюються, вони унікальні! Переважна більшість вишитих виробів пошиті із білого домотканого конопляного або фабричного полотна, прикрашені як рослинним, так і геометричним орнаментом; вишиті хрестиком чи гаптовані, поліхромні. Відносяться до початку ХХ століття. Значний інтерес привертають вишиті рослинним орнаментом жіночі сорочки з білого полотна. В музеї коледжу експонуються застиглі в речах красоти нашого унікального краю. 
Музей прикладного мистецтва – це одне з тих місць, які варто відвідати кожному туристу, який завітав у наше чудове місто Мукачево. Тут можна знайти велику кількість цікавих експонатів. Навідавшись в цей музей, мандрівник не тільки дізнається багато нового про прикладне мистецтво, а й отримає можливість насолодитися роботами талановитих майстрів. Ця екскурсія надихнула нас на творчість! Запрошуємо і Вас відвідати музею прикладного мистецтва!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.