четвер, 8 листопада 2018 р.


Команда «ПрофіТур»  Млинівського центру туризму досліджує  професію бджоляра
На Млинівщині, особливим осередком в освітньому процесі та професійному навчанні є Млинівський державний технолого-економічний коледж. Заснований ще в 1958 році, цей освітній заклад і тепер впевнено крокує  в ногу з часом, готуючи спеціалістів, що є висококваліфікованими і конкурентними на ринку праці. Справжнім же серцем коледжу, як здалося нам, є…… пасіка.
– У нас не звичайна пасіка, а племінна – на 245 сімей карпатської породи бджіл. Є також нуклеусний парк на 200 бджолосімей, – розпочинає екскурсію солодким царством викладач Олександр Кононов. Саме він навчає юнаків та дівчат премудрощам бджільництва та є справжнім господарем на пасіці.
Викладач додає, що на практичних заняттях студенти здобувають навички і по хворобах бджіл, і по їхньому утриманню. Окрім того, майбутні пасічники постійно їздять практикувати  на пасіки  в Закарпатську область.
То ж Олександр Кононов зауважує, що завдяки навчанню студенти мають знання про створення своїх пасік. Цим і заробляють. Бо коли стаєш на шлях бджоляра, то це вже на все життя.
Тим часом пасіка у технікумі – не просто місце для навчання студентів бджолярству. Вона радше схожа на справжній музей: плетений тин, вирізьблені з дерева скульптури, вигадливі альтанки... Одне слово, в усьому – часточка душі.














Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.