вівторок, 27 листопада 2018 р.

Майстер-клас О.Хавтури: ткацтво


Українське село є основним джерелом збереження традицій. Традиційним для Поліського села є ткацтво. Багато народних мастрів з ткацтва проживає на Березнівщині. Художній образ текстильного виробу й технічні навики передаються нащадкам, поступово набуваючи творчого удосконалення.
Більшість молодих художників сучасності, а саме митці-текстильники, майстри декоративно-прикладного мистецтва прагнуть зберегти та відродити доробок поліського регіону, крім того, зобразити у своїх творах особливості рідного краю. Одним із таких майстрів є Олена Хавтура, керівник гуртків Березнівського районного Будинку дитячої та юнацької творчості.
Олена Хавтура працює у галузі художнього текстилю.Регіональний аспект і пейзажна лірика звучать у її гобеленах «Відгомін епох», «Поетичне плесо Случа», «Танок кульбаб», «Лляна колискова», «Привид замку». Крім того, філософське композиційне трактування теми просліджується у текстильних творах «Плин часу», «Початок і кінець», «Зародження», «Дороги, які ми обираємо».
У творчому доробку Олени Хавтури також батик та ляльки-мотанки. Роботи вирізняються нестандартним мисленням авторки й викликають захоплення у поціновувачів прекрасного.
А для нас це красиві витвори мистецтва, що милують око, створюють гарний настрій та спонукають до творчості.
Тож знайомтеся, Олена Хавтура.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.