четвер, 8 листопада 2018 р.

Профікемпівці «MunkachBahd» відзначають День української писемності та мови!

Напередодні святкування Дня української писемності та мови , яке відзначають 9 листопада,Мукачівська міська центральна бібліотека ім. О.Духновича підготувала низку заходів: 
- літературно- поетичний захід «У рідному слові велика сила»;
- книжкову виставку «Дуща народу – рідна мова» ;
- урок удосконалення рідної мови від філолога української мови Любові Долинської , викладача Мукачівського кооперативного торгово-економічного коледжу. І наша команда профікемпівців також приєдналися до святкування Дня української писемності та мови. 
Це свято було встановлено указом президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.
Мова,це найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови – це зникнення нації. Якщо ж мова стає необхідною і вживається насамперед національною елітою – сильною і високорозвиненою стає нація і наша держава. Українська мова ,це невичерпне джерело, скарбниця народного духу. Вона мелодійна, ласкава, ніжна, багата. Порадник і вчитель тим, хто її любить і шанує, і суддя тих, хто її зневажає.
У залі бібліотеки лунала мелодія українського слова. Перед студентською та учнівською молоддю виступили Тетяна Рибар - голова літературного об’єднання «Рідне слово», мукачівський поет Михайло Шушкевич, поетеса Валентина Попелюшка, і все це створювало атмосферу свята та спокою. І нам на душі ставало неймовірно радісно, що українська мова є. Ми повинні любити , поважати та вдосконалювати нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас!







Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.