понеділок, 12 листопада 2018 р.

Профікемпівці «MunkachBand» запрошують побачити справжнє диво у Мукачівському чоловічому Красногорському монастирі!




На Красній горі, що возвишається над трасою Київ-Чоп, ще з XVII століття селилися монахи. Цей пагорб і до сьогодні таїть у собі чимало чернечих печер, які з часом «заросли» пусткою. Однак від здобуття незалежності Україною святе місце ожило з новою силою. За два останні десятиліття на Красній горі виріс цілий монастирський комплекс: храми, господарчі прибудови й, звісно, власне чернеча обитель. І тут впродовж семи років відбувається диво Господнє , яке спостерігають мешканці Мукачевого та прочани, що спеціально приїжджають сюди з цілої України. У Красногірському чоловічому монастирі на одній з ікон квітнуть справжні лілії. Живі гілочки без цвіту ставлять за скло образу «Всіх скорботних радість» на Страсну п’ятницю, перед Великоднем. Вони без води спочатку засихають, а потім… пускають зелені листочки і сліпучо білі пуп’янки! Коли вони розквітають, то довкола розливається неймовірний аромат. Таке відбувається тільки в трьох місцях на планеті – в Мукачево, Кулевчі та на острові Кефалонія в Греції. Багато священиків намагалися домогтися цвітіння сухих лілій біля різних ікон – але більше ніде це диво не повторювалося.
Ікона “Всіх скорботних радість” з’явилася в обителі ще коли будували храм, 11 років тому. Повз монастиря проїжджав протоієрей Василь Єрмаков, який служить в Санкт-Петербурзі і приїхав на Закарпаття на відпочинок. В його церкві зберігається така оригінальна ікона, і, дізнався, що храм будується в її честь, через годину він повернувся і подарував церкві копію. 
У монастирі цвітіння вважають дивом, хоча і не знаходять йому пояснень. Кожен може приїхати і переконатися в цьому на власні очі!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.