вівторок, 13 листопада 2018 р.

Як потрапити на екскурсію на «режимний» об'єкт

Мабуть, кожний хоче знати, яка ж атомна електростанція зсередини. Але ж там охорону забезпечують військовослужбовці Національної гвардії України. Це – один із об’єктів країни, які пильно охороняються. Ми, звичайно, не будемо перелазити вночі через паркан. Все дуже просто!
Для цього створений інформаційний центр Рівненської АЕС «Полісся». Одним із напрямків діяльності центру є робота з учнівською молоддю, завдяки чому ми можемо не лише краще знайомитися з атомною енергетикою, а й отримати профорієнтаційне спрямування.
Ми, команда «ПрофіАтом», оглянули імітатор тепловиділяючої збірки, макети паливної таблетки, а також здійснили віртуальну прогулянку приміщеннями турбінного, реакторного відділення та блочного щита управління. Спеціалісти інформцентру розказали про етапи будівництва атомного енерговелета, історію становлення Вараша (раніше – Кузнецовська), міста атомників, проілюстрували усе це цікавими історичними світлинами.
Знайомитись з принципами роботи атомної електростанції, з процесом виробництва електроенергії, а ще з народним побутом села Вараш та Володимирецького району ХІХ-ХХ століть було дуже цікаво і пізнавально.

Кожний охочий може поринути в атмосферу виробництва електроенергії на АЕС. Ми радимо обов’язково прийти на екскурсію, яку проводять безкоштовно в будні дні.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.