четвер, 15 листопада 2018 р.

Команда «MunkachBand» проклали туристичний маршрут до «Унікальної фауни Закарпаття»


Аби подивитися на екзотичних страусів не обов’язково їхати аж до Африки. На міні-фермі, яка розташувалася поблизу Мукачева, для комфортного життя страусів створено усі умови – їжа та вода, простора територія, два вольєри та прекрасний краєвид на замок «Паланок». Відвідувачі можуть пригостити африканських «горобців» спеціально заготованою соломою. Але пильності втрачати не слід, бо можуть і вщипнути… 

Природні умови нашого краю виявилися цілком придатними для життя страусів, а самі вони зовсім невибагливі у їжі – споживають майже все – та не потребують особливого догляду. Проте користі з них чимало. Одне страусине яйце – 30 звичних для нас курячих. М’ясо страуса на смак трохи нагадує яловичину, але зовсім не містить холестерину. Із пір’їнок гігантських крилатих митці роблять цікаві панно, настільні композиції, фетровики оздоблюють ними капелюхи, а дизайнери причепурюють одежу, роблять пишні та дорогі боа для модниць. А пір’я із одного птаха можна отримати більше, ніж два кілограми! До того ж, пластична шкіра, прирівняна до крокодилячої, підходить для елементів декору, біжутерії, а з кісток можна виготовити підсвічники, статуетки, як із каменю та дерева. Дзьоб і нігті безцінні у виробництві прикрас, а жир – у косметології. З пташиних вій виходять дорогі пензлі для розпису маслом. Крім того, яйця страусів дуже міцні і ідеально підходять для народних промислів. Вони не кришаться, не ламаються, на них добре і рівномірно «лягає» фарба. Шкаралупа настільки товста, що коли її розбити, уламки нагадують черепки посуду. Її використовують для виготовлення світильників, підсвічників, декоративних тарілок, підставок для квітів та звичайно, для традиційних крашанок, мальованок, крапанок.
Ми переконались, що на міні-фермі є все необхідне для гарного відпочинку на природі: альтанки та бесідки, водойма, галявини, гойдалки, лавиці. Розташована вона відразу на околицях міста в селі Павшино. І це гарна ідея для відпочинку на вихідні!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.