четвер, 15 листопада 2018 р.

Команда «MunkachBand» дослідила історію створення меморіалу "Панорама Фесті"


Команда «MunkachBand» проклала свій туристичний маршрут до ще мало відомої туристичної родзинки міста Мукачева - Меморіалу "Панорама Фесті", який відкрили в Мукачеві на г.Кендерешівка, висота якої 200м над рівнем моря. Дана подія відбулась у вересні 2013 року і приурочена на честь того, що саме з цього місця у 1896 році були намальовані ескізи великої панорамної картини всесвітньо відомого художника Арпада Фесті.

Підйом до меморіалу починається від невеличкої каплички в с.Кендерешово. Шлях на гору по грунтовій дорозі, звивистий та досить важкий. Але подолавши цей шлях на вершині відкриваються мальовничі пейзажі та вражаюча панорама міста Мукачево.
Спорудження виконано в формі кільця, усередині якого можна побачити зменшену копію відомого на весь світ масштабного полотна угорського художника Арпада Фесті.
120 років тому саме з цього місця були намальовані ескізи монументальної панорамної картини "Прибуття угорців", яка вважається однією з найбільших в світі. Сама робота досить сильно постраждала під час Другої світової війни. Тільки в 1995 році картину вдалося повністю відновити. Познайомитися з нею можна в угорському національному історичному меморіальному парку «Опустасер».
Дослідники пишуть, що Фесті навідувався в Мукачево і займався замальовками пейзажів та гір поблизу Мукачева - Ловачки, Замкової гори. Зокрема історики підтверджують, що угорський художник зі своїми колегами близько 6 місяців провів в Мукачево, зупинившись в готелі «Зірка» («Чіллог») і влаштовавши тут презентації-виставки своїх робіт, які вже були відомі в Європі.
Ми радо запрошуємо гостей Мукачева до меморіалу «Панорама Фесті», щоб зробити гарні фото на фоні нашого мальовничого міста і познайомитись з полотном відомого художника А.Фесті.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.