понеділок, 19 листопада 2018 р.

Дослідження професії шеф-кухаря та майстер-клас по виготовленню піци

Окремої уваги заслуговує від Fun-Route майстер клас по виготовленню піци від самого шеф-кухара бару JULIAN Юрія. Ми спостерігали як працюють з тістом, що саме входить до самого рецепту та як випікається піца на дровах. Ну і звісно ж скуштували смачну піцу під шефа. А ще провели дослідження щодо професії шеф-кухара.





Шеф-кухар придумовує, вишукує і удосконалює рецепти рідкісних страв. Самовираження нічим не обмежене – професія може стати високим мистецтвом. У багатьох їдальнях, трактирах і кафе шеф-кухар – це кухар з додатковими обов'язками: він сервірує, організовує банкети і керує виробництвом. Він – адміністратор, кухар і завгосп в одній особі, що відповідає за роботу рядових кухарів і офіціантів, технологію приготування страв, закупівлю продуктів.
СПЕЦИФІКА РОБОТИ ШЕФ-КУХАРЕМ:
Шеф-кухар не повинен палити: сигаретний дим притупляє чутливість смакових рецепторів. Теж можна сказати і про алкогольні напої. Навіть ковток пива спотворює відчуття від страви або повністю змінює його. Люди із захворюваннями органів травлення, хворобами шкіри (навіть незначними) просто не допускаються до роботи на кухні. Перевірки ж трапляються нерідко – майже кожні три місяці. З цим у кухарів строго!

Плюси професії: хороші перспективи професійного росту висока зарплата.
Мінуси професії: робота кухаря фізично важка часто доводиться працювати у вечірній і нічний час.



 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.