четвер, 15 листопада 2018 р.

Профікемпівці «MunkachBand» прокладають туристичний шлях!


Наша команда «MunkachBand» відвідала смт.Чинадійово з Замком «Сент-Міклош», а також Замок Шенборна із санаторієм «Карпати» і тепер ми прокладемо свій туристичний шлях до водоспаду, який має статус пам’ятки природи місцевого значення та є одним з найпрекрасніших водоспадів Українських Карпат. 

В урочищі Нижнє Грабовище розташований водоспад Скака́ло у межах Вигорлат-Гутинського вулканічного масиву, це гідрологічна пам'ятка природи місцевого значення. 
Загальна висота водоспаду — понад 4 м. Утворився на місці виходу на поверхню вулканічних порід, про що свідчать скельні стрімчаки в глибині лісу з боків водоспаду. Кам'яна гряда, що перетинає лісистий схил гори, перепиняє шлях потічку, який впадає до річки Матекова, а це права притока Латориці, басейн Тиси. Струмок трьома ступенями зривається з уступів, утворюючи каскад струмків, що немов скачуть з каменя на камінь. Це і дало підставу назвати водоспад такою «несерйозною» назвою.
Це дуже гарний водоспад і туристичний об'єкт, підйом до якого ми почали з території, що належить санаторію «Водограй». Дорога до водопаду йде по буковому гаю, що само по собі вже цікаво. Вище за водопад струмок тече через валуни і камені, утворюючи безліч міні-водопадів. По дорозі до водопаду нам відкрилися карпатські ландшафти дивовижної краси, в оточенні високих прямих дерев, яких ви не зустрінете більше ніде на території України.
Запрошуємо відвідати!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.