четвер, 28 лютого 2019 р.

Oil City підкорює вершини






















Поціновувачам активного відпочинку рекомендуємо відвідати гірськолижний комплекс «Буковиця», що розташований в місті Бориславі Львівської області. Це ідеальне місце для сімейного відпочинку як влітку, так і зимою. Про це авторитетно заявляє Oil City – команда учасників міжрегіонального профорієнтаційного проекту Профікемп, яка збирала детальну інформацію про цей курорт з перших вуст як в літній період так і під час активного сезону.


Сучасна «Буковиця» з’явилась на туристичній мапі України три роки тому та активно розвивається в декількох напрямках. Передусім, її поява сприяє популяризації гірськолижних видів спорту серед молоді, дає надію на відродження славетного спортивного минулого Борислава та переслідує амбітні плани з підготовки майбутніх олімпійських чемпіонів. Адже колись тут тренувались переможці чисельних спортивних змагань, а перші згадки про заняття зимовими видами спорту на схилах гори  сягають 1906 року - часів панування Австро-Угорської імперії. І ось відтепер, тут знову можна зануритись у вир спортивних емоцій та азарту під час щорічних молодіжних гірськолижних змагань «Bukovytsia OPEN», що є одним з етапів міжнародного турніру «Karpatia Open» під егідою FIS – (Міжнародної федерації лижного спорту). Змагання проводяться на високому рівні, про що свідчать позитивні відгуки юних гірськолижників з Польщі, Білорусії, Словакії та України.






Серед українських спортсменів, достойні результати показують і вихованці 
спортивного клубу «Бориславська Сніжинка». Та це й не дивно, адже школа, яку очолює Андрій Симович, має гарні традиції, якісну сучасну базу та досвідчених тренерів, в числі яких засновник Бориславської гірськолижної школи 70-х років минулого століття Іван Миколайович Мицак та його гордість, онук - багаторазовий чемпіон України, член олімпійської збірної України Дмитро Мицак. 



Гірськолижний комплекс відомий також своїми соціальними проектами, націленими на пропагування  здорового способу життя серед молоді. Крім спортивних змагань, Буковиця цікава яскравими розважальними подіями, серед яких Всесвітній день снігу та фестиваль  Spring Pool. Активний сезон на Буковиці триває щонайменше 4 місяці та приваблює тисячі туристів, оскільки пристосований не тільки для досвідчених лижників. Тут можна опанувати гірські лижі чи сноуборд «з нуля», професійні інструктори також допоможуть удосконалити вже набуту майстерність. А тим, кому не до вподоби лижі, невдовзі запропонують можливості для тюбінгу. 

 
За інформацією співвласника комплексу Віталія Мицака, протяжність траси від вершини гори складає близько одно кілометра, максимальний перепад висоти 162 м. Траса належить до середнього рівня складності. На наступний рік планується відкрити ще дві траси для новачків. На території комплексу побудована новітня система осніження, яка дає змогу «робити» сніг при температурі мінус 2 градуси. Схили трас розташовані з північної сторони та максимально захищені від потрапляння на них сонячних променів, що сприяє продовженню тривалості гірськолижного сезону. Якісно підготовлені траси Буковиці є безпечні для катання та відповідають всім міжнародним стандартам. Гірськолижний комплекс має діючі витяги, в тому числі двомісний допельмаєр та мультиліфт, пропускна спроможність яких складає 800 осіб в годину. В планах наступного сезону запустити крісельний витяг та збільшити пропускну здатність до 2000 осіб. До послуг туристів прокат понад 450-ти комплектів лижного та 100 комплектів гірськолижного спорядження. На території комплексу облаштована сучасна вбиральня та велика стоянка для автомобілів. Бажаючі смачно поїсти, відпочити та погрітися, можуть завітати в діюче кафе. В найближчих планах також побудова міні-готелю на 18-ть місць.


















Сама природа в оточенні букових лісів сприятиме Вашому відпочинку. Історики схиляються до думки, що саме  від великої кількості букової деревини, що росте в цій місцевості, походить назва гори. З вершини відкриваються неймовірні та водночас незвичні краєвиди. Розчинившись в атмосфері безмежного неба, Ви матимете змогу з висоти пташиного польоту споглядати неосяжну панораму декількох прилеглих міст. На Буковиці Ви завше будете під опікою Матері Божої з Ісусом Христом, освячена скульптурна композиція якої височіє на верхів'ї. Приїздіть на Буковицю за казковою насолодою від активного відпочинку, саме тут відновлюйте свій психологічний баланс та просто ловіть цікаві моменти!




 Обирайте туристичний маршрут, запропонований командою Oil City.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.