четвер, 7 лютого 2019 р.

Команда «MunkachBand»: Досліджуємо професію екскурсовода


Сьогодні, відвідавши замок «Паланок», наша команда «MunkachBand» мала можливість дослідити та поспілкуватись з екскурсоводом п.Олександром. Ми довідалися, що кожний екскурсовод повинен мати знання не тільки своєї спеціальності, але й знання основ педагогіки і психології. Дуже важливо також, щоб екскурсовод міг аналізувати свою роботу, умів дати об'єктивну оцінку проведеної екскурсії, проявляв принциповість і вимогливість до себе. Основні вимоги до людини цієї професії – це схильність до участі в культурно-виховнії роботі; розуміння значення екскурсії і своєї ролі в процесі виховання; наявність гарної дикції, визначених знань з однієї або декількох екскурсійних тем; безперервне поповнення і вдосконалення своїх знань; ініціатива і творчий пошук у роботі; глибоке вивчення інтересів і запитів екскурсантів; диференційований підхід до обслуговування різних груп населення; вихованість, висока культура в роботі та поведінці, ввічливість, тактовність в обігу з екскурсантами; володіння методикою проведення екскурсій; любов до своєї професії.

Також ми дізналися, що професія екскурсовода передбачає володіння певним колом практичних умінь. Ці вміння дозволяють йому відібрати, сформулювати і ефективно донести свої знання до широкої аудиторії. Обравши професію екскурсовода, він повинен уміти підібрати необхідний фактичний матеріал, вивчити його, підготувати індивідуальний текст екскурсії на певну тему, скласти методичну розробку, застосовувати методичні прийоми на практиці, використовувати наочні матеріали "портфеля екскурсовода", прослуховувати екскурсоводів по своїй галузі знань і надавати їм допомогу, брати участь у пропаганді екскурсійних можливостей краю. Ми уважно слухали екскурсовода і побачили, як він володіє практичними знаннями і вміннями, і це є міцною основою майстерності екскурсовода. Престиж професії - це повага, якою вона користується. Соціальний престиж цєї професії базується на високій оцінці значущості діяльності екскурсовода, розуміння його ролі у проведенні культурно-виховної роботи. У молоді, яка ставить своєю метою стати екскурсоводами, вирішальним є можливість спілкування з іншими людьми, бути об'єктом уваги зацікавленої аудиторії, отримувати повсякденну оцінку своєї діяльності, викликаючи позитивні емоції у екскурсантів.

Професійна майстерність екскурсовода і престиж цієї професії - взаємопов'язані поняття. Ми маємо туристичне місто Мукачево, і професія екскурсовода повинна бути модною та популярною!





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.