понеділок, 4 лютого 2019 р.

"Пласт" у Золочеві!!!

«Пласт» — національна скаутська організація України, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот і на провідників українського суспільства.
Пласт постав у минулому із відчутної потреби організації молоді для служби українському народові. Так і тепер наша Ненька потребує активних молодих хлопців та дівчат, які вступляли би в різні патріотичні організації і в майбутньому розбудовували б сильну та вільну державу.
Історія Пласту розпочинається ще сотню років тому. У 1911р. Олександр Тисовський, Петро Франко й Іван Чмола засновують перші пластові гуртки. Офіційним же початком Пласту вважається день першої присяги пластового гуртка при Академічній Гімназії у Львові – 12.04.1912.
У період 1920-1989рр. ця організація занепадає через переслідування з боку тодішньої влади і змушена працювати в Україні підпільно, суттєво розвиваючись лише закордоном. Але з кінця 80-х рр. Пласт знову відроджується і розростається по всіх теренах України, засновуючи все нові осередки у великих та малих містах.
І от прийшла черга й до Золочівського краю, щоби створити тут власний осередок. 
Тож вступайте в "Пласт", проводячи свій вільний час активно, весело та продуктивно!
Разом із вами, ваш #юнікорн

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.