понеділок, 4 лютого 2019 р.

Розбудовуймо наш рідний край разом!

Золочів – давнє європейське місто, яке об‘єднує в собі культуру та історію кількох народів і сьогодні переживає період свого відродження. Візитівка міста – площа Вічева (стара назва – площа Ринок) потребує відновлення своєї історичної місії – ключового епіцентру життя громади, що формувався впродовж століть.
У 2011 році на Замовлення Золочівської міської ради було виготовлено проект комплексної реконструкції історичної частини міста. Над проектом працював авторський колектив Інституту «Укрдизайнгруп» на чолі з Ігорем Кузьмаком. Головний інженер проекту – Заслужений архітектор України Михайло Федик.
Проект розділений на три етапи. На цей час завершено два етапи проекту. На першому етапі (2011–2014 рр.) проведено заміну всіх підземних комунікацій та влаштовано досконалий дорожній одяг на вулиці Шашкевича, відреконструйовано площу перед церквою Воскресіння Господнього.
На другому етапі (2015-2016) завершено реконструкцію бульвару Сковороди, впорядковано площу перед головним входом до Костелу Успіння Пресвятої Діви Марії. Визначальним на цьому етапі стало те, що коштами меценатів та громади без будь-якого бюджетного фінансування було відновлено дві унікальні скульптури, що були втрачені в радянський період – скульптури
Преподобного Йосифа та Пресвятої Діви Марії з малим Ісусом.
Зараз проект знаходиться на третьому, завершальному етапі. Цей етап характерний тим, що тут передбачається реконструювати площу Вічеву та прилеглі до неї вулиці. Цей громадський простір, відповідно до проекту, буде реконструйовано з врахуванням потреб як золочів‘ян, так і гостей міста. Тут буде збудовано світлофорні об‘єкти, фонтан, громадські вбиральні з врахуванням потреб осіб з обмеженими можливостями. Загальний кошторис проекту станом на цей час становить 54 млн. грн. З них освоєно 25 863 853, 55 грн. для завершення робіт потрібно ще 29 030 233, 45 грн.
Золочівська громада звертається до благодійників з проханням надати значно меншу суму, яка суттєво допоможе у вирішенні питання реконструкції основної площі міста.
Тому й ми, як небайдужі золочів'яни, підтримуємо ініціативу місцевої влади і закликаємо усіх небайдужих допомогти й підтримати розвиток та розбудову нашого міста!
Розбудовуймо наш рідний край разом! Ваш #юнікорн

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.