пʼятницю, 8 лютого 2019 р.

Для туристів-екстремалів «Камера тортур (катувань)» в замку Паланок


Досліджуючи історичні факти про музачівський замок Паланок, наша команда «MunkachBand» наткнулась на різну інформацію та факти про те, що тривалий час середньовічна фортеця була в’язницею і славилася жорстокістю місцевих наглядачів і навіть катів. Камера тортур розміщувалася в одній зі старих веж Верхнього замку. Чому саме тут вона була, а не в середньому або нижньому замках? Кажуть, сам князь любив брати участь в тортурах. Ми на власні очі переконались, що в нашому замку є така камера. 

Екскурсовод поділився з нами планами на майбутнє щодо цієї кімнати. А саме це моторошне минуле в музеї планують відтворити у вигляді туристичної атракції. На сьогодні ця експозиція представлена тільки як невелика кімната з ґратами. У новій же камері, яку невдовзі відкриють для туристів, зібрані найжорстокіші знаряддя катувань, які і справді використовувались для непокірних в’язнів". Серед експонатів нової кімнати тортур – гак, на який підвішували людей за ребро, клітка, яку піднімали аж під стелю, стілець з гострими металевими голками, яма-темниця та усілякі щипці, якими в’язням завдавали невимовного болю. Приміщення, в якому розташують камеру тортур, розчистили тільки минулого року. Від нього також йде підземний тунель, що приводить до нещодавно знайденої круглої споруди, яка, на думку науковців, може бути мечеттю або ротондою.
Тож шановні туристи-екстремали, які не бояться видовищ, ласкаво просимо до замку Паланок за незвичними відчуттями. Слідкуйте за нашими публікаціями, ми обов’язково повідомиво Вам про відкриття нової локації в нашому замку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.