пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

Учасники команди "Fun-Route" долучились до святкування "Дня дарування книг"

14 лютого у День святого Валентина в багатьох країнах світу відзначають ще й Міжнародний день дарування книжок (International Book Giving Day). Це одне з наймолодших свят у календарі. Його започаткувала американка Еммі Бродмурі. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги. Згодом це починання підтримали у всьому світі і вже шостий рік поспіль відзначають цей день.
З нагоди Міжнародного дня дарування книг в читальній залі Рахівської центральної районної бібліотеки відбулася бібліоакція "Подаруй бібліотеці книжку". Охоче зголосилися підтримати цю чудову ініціативу 
та приєднались до акції команда профікемпівців "Fun-Route". Навзаєм учасники команди отримали від бібліотекарів валентинки, які символізували любов бібліотекарів до читача, а також вдячність читачам за їх любов до книги та читання.
Дарування книжок 14 лютого – це добровільна ініціатива. Вона спрямована на підвищення інтересу і доступу дітей та дорослих до книги. Основна мета Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей по всьому світу подарувати один одному книжку. У цей день, зазвичай, прийнято дарувати книжки членам родини, надавати знижки в книгарнях, організовувати 
волонтерські кампанії зі збирання книжок, жертвувати друковані твори бібліотекам і благодійним організаціям, що займаються розвитком грамотності тощо.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.