вівторок, 19 лютого 2019 р.

Oil City. Перевірка знань






















Гарною традицією вже стали зустрічі з учасниками проекту ПрофіКемп командою Oil City у Бориславській центральній бібліотеці. Так  відбулось й вчора, і як завжди, в цікавій ігровій та пізнавальній формі: робота в парах, групах, індивідуально. 

Спочатку перевірка профорієнтаційних знань. Учні перелічили професії, з представниками яких їм пощастило зустрітись та вивчити впродовж проекту. А саме: адміністратори, кухарі, бармени, офіціанти, піцайоло, різальники харчової продукції, продавці, інструктори, фотографи та багато інших. Начальник відділу активної підтримки безробітних Бориславської МФ ЛОЦЗ Олена Шевченко ознайомила з такими професіями, як фахівець з контекстної реклами, кріейтор, промоутер, звукооператор, медіабайєр,  копірайтер, маркетолог, PR-менеджер. Після знайомства з цими видами діяльності, їх характеристиками та професійними вимогами до нас приєдналась пані Алла Божко – завідувач центральної міської бібліотеки. 

Найрізноманітніші питання про місто Борислав пані Алла ставила нашим профікемпикам. Ми були приємно здивовані, що майже на всі питання вони миттєво давали правильні відповіді. Знали школярі про те, що колись заправляли автомобілі в аптеці, а відомий актор нашого міста Іван Шаран знімався у фільмі «Останній москаль» та виконував головну роль у кінострічці «Шляхетні волоцюги». Цією відомою людиною було започатковано театральний фестиваль «Румбамбар». Час у проекті, а це вже близько 10 місяців досліджень рідного міста, не пройшов дарма!!! 

Та невідома цікавинка для молодих дослідників все-таки знайшлася, а саме, питання «Яке посольство на території міста Борислава було в 20-х роках?» Тепер і ми знаємо, що це посольство Великобританії! Отже команді ще є над чим працювати. 
Для перевірки кмітливості учням також було запропоновано швиденько скласти правильні слова з перекручених букв та з найдовшого українського слова 
«рентгеноелектрокардіографічного»
що містить 31 букву, за 2 хвилини утворити найбільшу кількість нових слів. Відчуття перемоги та задоволення вирувало у кожному юному серці.
Команда Oil City як губка всмоктує у себе корисну інформацію, що в подальшому може бути застосована не лише в проекті «ПрофіКемп», а й у повсякденному житті.

Ірина Пазяк,
провідний фахівець з профорієнтації відділу активної
підтримки безробітних Бориславської міської філії ЛОЦЗ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.