пʼятницю, 8 лютого 2019 р.

"Бичківські голубці" - калорійний фестиваль

Fun-Route крокує вперед і знайомить із досить незвичайним і дуже "калорійним" фестивалем голубців, започаткований ще у 2010 році у Великому Бичкові. Великобичківці щоразу демонструють виразну і неповторну палітру народних звичаїв і та обрядів, організацію і оригінальність проведення різних заходів. етнофестиваль Рахівщини "Бичківські голубці" "молодий" фестиваль, але вже набув широкого розголосу, мабуть, через
загальноукраїнську любов до цієї страви та завдяки щирості, привітності та працелюбності бичківлян. Фестиваль приурочений до Дня селища.


У Великому Бичкові вважають, що якщо на свято господиня не приготувала голубці, то сім’я залишиться голодною. Великобичківці вельми люблять цю страву і готують тридцять її різновидів на будь-який смак, саме тому вона і стала візитівкою цього селища. Процес виготовлення таких голубців не менш цікавий. Перед весіллям сходяться всі близькі та сусіди і разом починають крутити голубці, співаючи при цьому пісні та коломийки. Колись для подачі голубців використовували не звичайний посуд, а глиняні чи дерев’яні розмальовані тарілки.

У програмі заходу можна побачити та скуштувати: 
Весільні голубці, Голубці з квашеної капусти,  Голубці з бужениною різаною, Голубці з гречкою, Голубці з телятиною, Голубці з перловкою, Голубці з крупиками, Голубці з крупиками і рисом, Голубці з грибами, Голубці овочеві, Голубці з шкварками,  з торгоньом, Голубці з чабриком, Голубці з смаженою солониною, Голубці з смаженою цибулею, Ліниві голубці, Голубці з солодкого переця, Голубці з солодкої капусти, Голубці з ковбасою, Голубці з томатами, Голубці на сметані, Голубці з буряковим листям, Голубці з виноградним листям, М’ясні голубці, Пісні голубці.

У рамках урочистостей відбуваються спортивні змагання з тенісу, футболу, волейболу, шашок та шахів, засідання "круглого столу" Бичківські голубці".

Фестиваль проходить влітку, серпень місяць,  має статус гастрономічного.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.