пʼятницю, 8 лютого 2019 р.

Костилівка частує "Берлибашським банушем"

Наступим весняним гастрономічним фестивалем на Рахівщині - є "Берлибашський бануш".  З досліджень Fun-Route:

Свято розпочинається у підніжжі "Скелі Кохання" на окраїні села, де під звуки трембіт, дзвінкий спів місцевих колективів та енергійні гуцульські танці запалюють традиційну ватру. Потім урочистою ходою селом всі ідуть до центральної площі, де продовжується свято.

Головна мета фесту – це знову ж таки збереження та, примноження давніх традицій нашого колоритного гуцульського краю. Дійство з кожним роком набирає все більших
розмахів та популярності як серед мешканців Рахівщини, так і далеко з-за її межами. Фест охоче відвідують гості з інших областей і навіть з-за кордону, щоб відчути неповторну атмосферу та доторкнутися до багатої історії Рахівщини. 

Родзинка фестивалю - звісно ж приготування баношу – місцевої страви на кукурудзяній муці та сметані. Для найкращих майстрів із різних куточків Закарпаття організатори
влаштовують змагання – страву можуть дегустувати  не тільки жюрі, але й усі охочі. 
Фестиваль "Берлибаський бануш"  у селі Костилівка вже став своєрідним брендом – свято чекають і з великим задоволенням беруть у ньому участь. З кожним роком географія фесту розширюється: все більше учасників приєднується до культурної програми, ярмарку та змагань з приготування банушу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.