четвер, 7 лютого 2019 р.

Фестиваль зимового фольклору „Ой, радуйся земле!”

Наступним у списку районних фестивалів Рахівщини є "Ой радуйся, земле!" - зимовий фольклор. На початку кожного року за доброю традицією у різдвяно-святкові дні всюди чути народні колядки, котрі віддзеркалюють минуле нашого народу і ніколи не старіють, а передаються з покоління в покоління, вони завжди актуальні та радісні. 


Під час фесту колядники, щедрівники та бетлегеми з усіх населених пунктів Рахівщини збераються проводжати Різдво на сцені районного Будинку культури.


Мета фестивалю – відродити, популяризувати серед молоді та гостей краю, а також зберегти традиції автентичної гуцульської культури. Кількість колективів, які беруть участь у фестивалі постійно зростає, адже крім духовного задоволення переможці отримують цінні подарунки. Фестиваль надає чудову нагоду на протязі одного дня побувати на св`яткувані народження Сина Божого — Різдва Христового в різних населених пунктах Рахівського району, послухати та подивитись традиційні колективи бетлегемів, церковні коляди, жіночі коляди, гуланів, жіночі щедрувальні групи, народно-фольклорні колективи українською та румунською мовами.

За матеріалами районного відділу культури Рахівської РДА

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.