понеділок, 18 лютого 2019 р.

ХТО ТАКИЙ ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ?

Щоб отримати відповідь на дане питання, команда «Барви Случа» завітала до Березнівського відділення поліції Сарненського відділу поліції ГУНП в Рівненській області.
Перш ніж вибрати собі професію на все життя, необхідно ознайомитися з вимогами та необхідними навичками, які повинен мати і виконувати поліцейський. Розібратися з цим нам допомогла старший інспектор з ювенальної превенції Наталія Василівна Трофимчук.
- Професія «Поліцейський» - це одна з найбільш важливих, відповідальних і навіть небезпечних професій в світі. Представники цієї професії стежать за порядком на вулицях, патрулюючи територію і затримуючи людей, які порушують закон, виїжджають на місця злочинів. Також поліцейський повинен бути фізично витривалим, сильним, повинен мати хорошу реакцію, зір і слух.
А ще Наталія Василівна розповіла про навчальні заклади України МВС та підготовчі курси, де готують фахівців даної професії, про умови вступу та навчання. Адже  в першу чергу, щоб отримати посаду, необхідно пройти початкове професійне навчання в школі міліції. За підвищенням кваліфікації йдуть в середні спеціальні і вищі навчальні заклади при МВС.
- Завдяки роботі співробітників судової експертизи злочинці отримують по заслугах, - продовжує розповідь старший інспектор криміналіст Олег Сергійович Циганець. –Саме судмедексперти знаходять на місці злочину докази, за допомогою яких стають зрозумілими обставини вчиненого правопорушення. Саме експерт проводить дослідження різних доказів. Він може вказати час смерті, визначити знаряддя, яким було скоєно вбивство, з'ясувати, за допомогою якого інструмента були зламані двері. Зібрані дані експерт надсилає до правоохоронних органів, і вже там вирішується, яким чином їх використовувати. Нерідко трапляється так, що особистість злочинця встановлюється саме завдяки роботі експерта.
А ще Олег Сергійович продемонстрував присутнім вміст уніфікованої спеціальної валізи та як знімають і досліджують відбитки рук.
Також розповіли та продемонстрували вогнепальну зброю, гумовий кийок та іншу спеціальну амуніцію. Учасники команди з захопленням знайомилися з новою для них професією і задали ряд запитань представникам охоронних органів.
Отже, професія поліцейський – це одна з найбільш важливих, відповідальних і навіть небезпечних професій в світі. Однак, при виборі майбутньої професії потрібно пам’ятати, що успіх на цьому шляху чекає тільки тих, хто готовий докласти достатню кількість зусиль, щоб стати справжнім професіоналом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.