понеділок, 4 лютого 2019 р.

Команда «MunkachBand»: знайомство з видатним композитором та співаком Мукачева – Ігорем Біликом


Місто Мукачево славиться на лише своїми туристичними родзинками: пам’ятниками, скульптурами, пам’ятками архітектури, замками, які варто відвідати. Це історичне місто відемо і своїми талановити людьми, які тут народились, проживали та проживають і по сьогодні. Хто з українці не знає імена Іллі Бровді, Мирослава Дочинця, Святослава Вакарчука, Софії Малильо, Володимира Волонтира, Золтана Мічки та багатотьох інших історичних постаттей, які починали свою кар’єру у місті над Латорицею.

Наша команда «MunkachBand» вирішила познайомити Вас ще з однією важливою особою сучасності для Мукачева – це Ігорем Біликом - відомим композитором, виконавцем, заслуженим діячем естрадного мистецтва України, який нещодавно провів свій творчий вечір у рідному місті. Ми поринули у майже трьохгодинну музичну подорож під час ювілейного творчого вечора «Янголе мій». В нашому місті він відроджує Всеукраїнський конкурс-фестиваль естрадного мистецтва української пісні та інструментальної музики «Вечори над Латорицею». Ігор Білик автор музичних книг та збірників для дітей - "Новий день", «Дядько Вечір», "Мамина зірка", «Дрімко». Член Національної Ліги українських композиторів. Член Асоціації діячів естрадного мистецтва України, Заслужений діяч естрадного мистецтва України. На сьогодні Ігор Білик є керівником дитячого оркестру народних музичних інструментів школи, а також оркестру народних інструментів викладачів. У школі веде вокальний відділ, серед його вихованців є чимало лауреатів національних та міжнародних вокальних конкурсів. Зокрема Юлія Плаксіна та Яна Решко.
Величезний зал був вщент переповнений гостями та шанувальниками творчості Ігоря Білика, яких радували своїм виконанням народний артист України Мар'ян Шуневич, заслужений артист України Олександр Садварій, народний фольклорний колектив "Руснаки" та інші не менш відомі виконавці. 
Ми сиділи в залі і насолоджувалися авторськими музичними творами композитора. Нам стало цікаво хто такий композитор і хто ним може стати ? У світі є тисячі людей з консерваторськими дипломами, але реально композиторами з них стають одиниці. Композитор - це автор музичних творів - особа, що займається створенням музики. Професія композитора передбачає наявність музично-творчого обдарування і потребує спеціального вивчення композиції. Ми дослідили, що підготовці й вихованню композиторів відводиться спеціальне місце в системі освіти, зокрема в українських консерваторіях є спеціалізовані факультети композиції. Композитор фіксує свої твори у вигляді нотного тексту, який дозволяє музикантам-виконавцям виконувати його твір. Завдання композитора - виразити музикою почуття, передати настрій, емоційно впливати на слухача. Одні композитори складають музику за інструментом, інші відразу записують її нотами. У будь-якому випадку це творчість. 
Відвідавши творчий вечір відомого мукачівця, ми отримали масу естетичного задоволення та відчули гордість, що змогли бути присутніми на такому заході. Шановні читачі, слідкуйте за нашими статтями, адже ми будемо інформувати Вас про заходи, які відбуватимуться в Мукачеві.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.