середу, 20 лютого 2019 р.

Fun-Route побували у сувенірній лавці "Крамниця Різьбяра"

Фанроутівці саме у Ясінях відчули непереможний дух Гуцульщини. Берегти пам’ять про минуле – для ясінців справа почесна. Тут чи не кожна поважна родина плекає свої історичні, культурні, родинні скарби – пам’ять про предків. Тому й не дивно, що найвідоміший у селищі майстер по дереву Василь Ропчук  створює свій невеличкий музей. Облаштовує його у приватній "Крамниці Різьбяра", де наразі продає власні вироби з дерева. 









Загалом, із дерева пан Василь може зробити що завгодно: і звірів у натуральну величину, і 5-метрових гуцулів, і вишукані рами для дзеркал із вигадливими візерунками, і мініатюрні сувеніри для туристів… Якось він навіть потрапив до Книги рекордів України за те, що вирізьбив з осикового зрубу метрового ведмедя усього за одну хвилину й 15 секунд.

Сувеніри - це справжні витвори мистецтва, які створені для того, щоб дарувати людям радість. 


Саме збереженню самобутності гуцулів, їхньої культури, звичаїв, традицій, народної творчості, особливостей побуту та одягу створено "Крамницю Різьбяра".



Сувенірами обдаровували один одного з давніх часів. Люди вміли знаходити в них таємний сенс і щасливі звістки. Це сувеніри з дерева (тарілки, келихи, браслети, розписні ложки, вилки, тарілки-ікони, інше) і сувеніри з кераміки (глечики, попільнички, свистки, дзвіночки, скарбнички, свічники, макітри, аромолампи, різноманітні вази, глечики), а також інші сувеніри, все це  Ви знайдете в сувенірній лавці  "Крамниця Різьбяра".











Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.