пʼятницю, 8 лютого 2019 р.

"Гуцульська Паска" фестиваль у селі Білин, що на Рахівщині

Нещодавно  команда Fun-Route готувалася до свята народження Христа, а сьогодні вже добирає інформацію, щодо весняного свята - Воскресіння Господнього. 
Великдень – "Великий день". Кажуть, що і
сонце на дощах у той день не заходить, тому він такий великий. Все радіє і на небі, і на землі. Воскресіння Христовесвяткуємо в Світлу неділюПаски. Це одне з найдавніших і найсвітліших християнських свят. Воно урочисто святкується з часів апостольських. Очікуючи свята, яке в цьому році відбудеться 28-го квітня, команда Fun-Route запрошує на весняний фестиваль - "Гуцульська Паска", яке щорічно проходить у селі Білин. Зазвичай, святкують після Великодня, і тому дата фестивалю постійно змінюється. Кожен з нас знає,
що рідне село починається з батьківського порога, яблуні стрункої біля хати, з барвінку який ніжно стелиться край дороги. А ще воно починається з прадавніх коренів нашого народу, тому, що кожен із нас є представником трьох великих родів - своєї родини, свого села та свого народу. У підніжжі мальовничих Карпатських гір, обабіч річки Чорна Тиса, за 9км від Районного центру розташоване  невелике село Білин, засноване у кінці XVIII століття. 


          У 2016 році вперше у  селі Білин вирувало гучне свято – відзначали день села та провели огляд районної виставки "Гуцульська Паска". Свято так сподобалося, що представники більшості сіл Рахівського району вирішили проводити його щорічно. 

В програмі фестивалю можна ознайомитися з :

  • оформленням великодньої паски;
  • демонстрацією великодніх кошиків;
  • мистецтвом писанкарства.

За матеріалами районного відділу культури.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.