понеділок, 11 лютого 2019 р.

"Що хата має, тим і приймає"

З давніх давен українці славилися  своєю гостинністю та щедрістю. За слов'янськими віруваннями кожен, хто приходив у хату, ставав під охорону родинного бога, а тому гостей заборонялося кривдити.  Не минула ця особливість і Полісся, а від так і Березнівщину.  Однак, регіональні особливості проявилися не лише у вишивці, особливостях ведення господарства та обрядах, але й у тих стравах, які зпокон віку тут готуються.
Тож команда "Барви Случа" хоче дещо розповісти вам про традиційну для нашої місцевості кухню.  По селах ще й досі збереглася традиція готувати "солов'ї", гречаний кисіль, мацик. 
А хто краще розповість про приготування смачних страв, як не сама господиня. Тож знайомтесь: Людмила Бондар із с.Маринин та  її смачні галушки та кльоцки.

 Тож, гостей Березнівщина щиро вітає не лише краєвидами, цікавим історичним, геологічним минулим, але й смачними стравами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.