середу, 6 лютого 2019 р.

Пізнаємо професію лікаря-отоларинголога

Лікарів, що спеціалізуються на діагностиці й лікуванні патологій вуха, горла, носа, а також голови та шиї,  називають отоларингологами, або скорочено – ЛОР-лікарями.

Саме до такого лікаря – Ірини Володимирівни Чекалюк, завітала команда «Барви Случа».
Без отоларинголога обійтись не просто, як, фактично, і без будь-якого іншого лікаря. «Лор-органи настільки взаємопов’язані, – розповідає Ірина Володимирівна, – що тільки кваліфікований фахівець може розібратися у всіх нюансах цієї галузі медицини. Адже, здавалося б, нічого складного в цій професії немає: бери собі носове або гортанне дзеркало, вушну воронку і досліджуй пацієнта. Але, якби все було так легко, то отоларингологи були б незатребуваною категорією лікарів. Що насправді не так. Ці фахівці – дуже популярні і завжди потрібні, тому що всі ми хочемо дихати, чути і ковтати без болю».

 Під час своєї розповіді лікар продемонструвала дослідження вестибулярного апарату на кріслі Барані, камертональні проби (проби Рінне для дослідження звукопровідності), а також риноскопію, отоскопію та фарингоскопію (дослідження носа, вуха, горла). Лікар-отоларинголог повинен знати особливості будови лор-органів в різні періоди життя людини, організацію отоларингологічної допомоги, в тому числі швидкої та невідкладної. Сміючись, Ірина Володимирівна каже, що про лор-лікарів, зазвичай, згадують в осінньо-зимовий період, коли імунітет вже ослаблений, а сльота дає про себе знати застудою або іншими неприємностями. Але вона вже до цього звикла, бо розуміє специфіку своєї професії: перебувати там, де її чекають і сподіваються.
На завершення  зустрічі з  командою «Барви Случа» пані Ірина відповіла на запитання школярів.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.