середу, 27 лютого 2019 р.

На шляху до перемоги вчимося та удосконалюємося

Іванна Мельник, одна з членів стрийської команди «Раціо», що змагається у проекті «ПрофіКемп», нещодавно стала учасницею районної олімпіаді з трудового навчання. 
Її домашнє завдання – своїми руками пошити м’яку іграшку. Завдяки допомозі вчительки Іванни Кузик-Дуди вона виготовила ведмедика, за що отримала перше місце.
Школярка охоче поділилася зі своїми ровесниками з «Раціо» історією створення дитячої забавки: від задуму – до моменту його втілення. За її словами, у процесі виготовлення іграшки можна виділити такі етапи: вибір матеріалу і підготовка до роботи, вирізання деталей, зшивання їх, набивання, складання і фінальне оформлення. Викрійки краще зробити з картону, тоді вони будуть добре прилягати до тканини, їх простіше обвести кульковою ручкою або олівцем. Не варто використовувати крейду, бо вона спотворює форму деталей! Величезне значення має розкрій тканини. Деталі потрібно малювати та вирізати ретельно і акуратно, щоб не переплутати виворітну і лицьову сторону. Іграшки, набиті синтепоном, можна прати у машинці-автоматі: вони не втратять форми і дуже швидко висохнуть.
Такі додаткові знання будуть точно не зайвими для учнів стрийської команди, котрі за активної підтримки посадовців міськрайонного центру зайнятості під час фіналу конкурсу «ПрофіКемп» демонструватимуть власноруч виготовлену туристичну продукцію





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.