понеділок, 2 липня 2018 р.

Події сьогодення, що стають історією

В місті Бориславі Львівської області, в неділю 1 липня 2018 року, відкрито і освячено меморіал Героям Небесної Сотні. 





Наново переживаємо події, які назавжди залишаться в нашій пам'яті. Чому? За що? Навіщо? У кожного є власна відповідь... Але спільний біль, сум, сльози і ...пливе кача по Тисині...


Чи могли наші Профікемпівці оминути таку подію як відкриття меморіалу Героїв Небесної Сотні? Ні, бо це наша особлива та відповідальна МОЛОДЬ #OilCity #Борислав. За такими наше МАЙБУТНЄ.  
Вшанували пам'ять загиблих Героїв та помолилися за них капітан команди Юрій Даниляк та учасниця команди Марта Мількович. 


















Школярі діляться своїми враженнями від побаченого та почутого.

Марта Мількович:
Їх назвали Небесною сотнею -- українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Загинули за честь, за волю, за право бути українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими ангелами-охоронцями. Описати, а тим більше, відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, не під силу нікому. 

Українські ангели загинули за правду, свободу, незалежність нашої держави, і ціною жертовності показали, що український дух є незламним, а народ -- нескореним. 
Страшні події на Майдані позаду, але війна на Сході далі триває. І значущий внесок Небесної сотні, спогади про ці жахливі події в нашій історії назавжди закарбуються в наших серцях і нашій пам'яті.
Сьогодні, 1 липня, у Бориславі відкрили меморіал героям Небесної сотні.  Ведучою заходу була керівник Бориславської Централізованої міської бібліотечної системи Наталія Бараняк.                        



Участь у заході брали джурівці, які співали пісні, декламували вірші та показали творчу мить, а також Марічка Нагірнич. 






Звичайно, шкода, що молоді серед присутніх майже не було. Але, незважаючи на це, людей було таки багато. В урочистій частині заходу відбулося посвячення меморіалу отцями місцевих церков.
До слова були запрошені: міський голова Ігор Яворський, представник автомайдану й депутат Трускавецької міської ради Роман Бучкович, отець Григорій, Руслан Цеслів, ветеран війни в Афганістані і війни, яка діється на сході країни Владислав Похолко, який також є старшиною батальйону "Донбас". 

Юрій Даниляк:

Вся церемонія відкриття була дуже проникливою. Не було довгих та пафосних речей, натомість читали вірші та співали пісні - такі, що за душу брали, важко було втримати сльози. 



Невеличка вистава у виконанні джурівців спонукала присутніх до роздумів щодо надзвичайно тонкої межі між життям та смертю в наш дуже складний час. 








Відтепер мешканці та гості міста матимуть можливість в любий час приходити на Алею Героїв Небесної Сотні, щоб засвітити свічку та помолитися за тих, хто відійшов у вічність за честь, гідність та краще життя для народу України. 


Учасники проекту вже готуються розповісти про цю новину якомога більшій аудиторії людей, щоб події, які вже стають історією навічно залишились в нашій пам'яті.















Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.