четвер, 5 липня 2018 р.

Команда «Unicorn» заглиблюється в міфічну історію рідного міста


Золочів – районний центр нашої області, розташований за 70 км від Львова, у долині біля північних схилів височин Гологори та Вороняки, на березі річки Золочівки, що впадає до Західного Бугу. Незважаючи на невелику площу, місто має давню та барвисту історію. Перша письмова згадка про нього в офіційних письмових джерелах датується ще 1423 роком.
Славиться Золочів пам’ятками архітектури та культовими спорудами. Ось декілька з них: Золочівський двір – кам’яна будівля, що служила в XV ст. основною резиденцією управителів міста, Воскресенська церква (XVII ст.), Храм Вознесіння Господнього (XVII ст.), костел Успіння Пресвятої Богородиці (XVIII ст.). А церква Святого Миколая заслуговує на особливу увагу. Хоча вона й перебудована у XVIII столітті, в її онові залишилася архітектура XVI ст., однак в інтер’єрі красується іконостас традиційної тогочасної роботи львівських майстрів, у якому гармонійно поєднані скульптура, живопис, різьблення, а погляд приковує оригінальне розп’яття.

Перлиною та візитною карткою Золочева є замок – незмінна складова обєктів туристичного маршруту «Золота підкова Львівщини». Це – далеко не весь список визначних памяток нашого міста, щоби їх красномовно описати – забракне слів, тож усе це краще побачити.
Що й зробила учнівська команда «Unicorn». Нещодавно школярі разом із куратором Соломією Мельник, представниками Золочівської районної філії ЛОЦЗ та бібліотеки гостинно стрічали у древньому граді представника ГО «Ангелик» Василя Ганіткевича, фахівця Львівського обласного центру зайнятості Марію Семигіновську та свою ровесницю Анастасію Критську.
Разом із дорослими старшокласники здійснили неймовірно цікаву та незабутню екскурсію вулицями міста. Міфічними легендами та маловідомими фактами про Золочів з присутніми поділився тутешній краєзнавець, учитель історії, автор книг і багатьох публікацій з краєзнавства Володимир Сивак.
Якщо ви також бажаєте дізнатися більше про один із унікальних туристично привабливих куточків мальовничої України, приїжджайте до Золочева, тут завжди вас раді бачити!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.