понеділок, 23 липня 2018 р.

ПрофіКемп долучився до наукової експедиції Інституту народознавства на Бойківщині!..




Команда Сколівщини #ПрофіГід на минулому тижні мала можливість поспілкуватися з групою дослідників (археологів), які проводили дослідження на території Сколівщини!..




Відповідно до угоди між Сколівською районною радою та Інститутом народознавства Національної академії наук, 9 липня на Сколівщині розпочала роботу наукова експедиція.


Як відзначив директор Інституту нарознавства, академік Степан Павлюк, Бойківщина - це один з найважливіших історико-етнографічних районів проживання українського землеробського населення, що завжди привертав до себе увагу вітчизняних та  зарубіжних дослідників.

Команда #ПрофіГід ознайомилася із зібраними науковцями
матеріалами,що стосуються Бойківщини і переконалися, що 
тут є чимало недослідженого, особливо ті явища, що 
стосуються новочасних змін і трансформацій етнокультури 
бойків.

Існуючі праці науковців почасти не вичерпувані досліджувані питання, що стосуються етнографії, тому для профікемпівців, як юних дослідників, це - неоціненна інформація і можливість перейняти досвід, знання, які нагромаджувались і збирались протягом багатьох років.



Польові дослідження на Бойківщині (Сколівський район) було заплановано на 14 днів (до 22 липня). До участі в експедиції для дослідження окремих аспектів народної культури було залучено 14 учених (1 доктор, 11 кандидатів наук, 2 магістри і водій.

Збір та фіксація етнографічних матеріал здійснювався науковцями такими методами: бібліографічні оповіді, інтерв'ю зі старожилами, спостереження, обміри, аудіозаписи.








 #ПрофіГідовці отримали від науковців настанови і рекомендації щодо прокладання нового недослідженого раніше туристичного маршруту. 

Також обговорювали можливості поєднання в маршруті автентичності і сучасності... 

Школярі вкотре переконалися, що Сколівський край - край НАДЗВИЧАЙНИЙ!!! І обов'язково необхідно зробити все, щоб всі інші про це дізнались!..

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.