четвер, 26 липня 2018 р.

Прогулянка Набережною


   

Каховська набережна з’явилася в сучасному вигляді тільки після заповнення Каховського водосховища після спорудження Каховської ГЕС у 50-ті роки минулого століття. До цього вона не існувала у звичному нині вигляді. Проте Каховська набережна направду увібрала в себе всі етапи історії міста, більше того, з неї ця історія й починалася. Перші поселення на березі Дніпра на місці нинішньої Каховки виникли ще 1492 року. Першою спорудою на території Каховки була фортеця Іслам-Кермен, заснована кримським ханом. У 1695-му фортеця була зруйнована військами Мазепи, а в 1771-му тут було зведено Шагінгірейське укріплення.

 

На набережній можна побачити "гармату з Бориславом на мушці", затоплену баржу, вічний вогонь, стели на честь різних історичних подій – від перемог українського козацтва до подвигу наших воїнів в Афганістані. Тут також є й інші, більш сучасні й позитивні, цікаві об’єкти.
Теза про те, що ми не помічаємо краси, що поруч із нами, висунута начальником відділу в справах молоді та спорту Віктором Зубковим під час спілкування з приводу байкфесту, і саме на прикладі Набережної, надихнула ГУК прогулятися давно знайомою вулицею в пошуках цікавинок. Що з цього вийшло – у фоторепортажі.

  
 

 

 

 

 

 

Каховська Набережна. Каховський район. Варто приїхати!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.