середу, 18 липня 2018 р.

Досліджували гірськолижний комплекс "Буковиця"

10 липня 2018 року для  Бориславської команди «Oil City», що є учасниками проекту ПрофіКемп та кураторів цього проекту з ГО «Ангелик» м. Львова, був надзвичайно насиченим та цікавим днем. Подією, що запам’ятається надовго, було безпосереднє знайомство з гірськолижним комплексом «Буковиця».


«Буковиця» з’явилась на туристичній мапі України зовсім недавно: 5 січня 2016 року відбулося її офіційне відкриття. Проте, не дивлячись на свій молодий вік, цей курорт вже приваблює тисячі туристів, оскільки пристосований не тільки для досвідчених лижників. Тут можна навчитись як “з нуля”, так і вдосконалити власні навички!


Пізнавальну розповідь підготував капітан команди Юрій Даниляк. Наш юний гід розповів, що назва гори Буковиця та одноіменного спортивного комплексу походить від великої кількості букової деревини, що росте у цій місцевості. А перші згадки про заняття зимовими видами спорту на схилах комплексу з’явилися ще у 1906 році за Австро-Угорської імперії.


Взагалі, регіон Борислава має славетне спортивне минуле. Хоча зараз він і асоціюється, переважно, зі спокійним відпочинком, колись тут тренувались переможці чисельних спортивних змагань. 


На вершині гори Андрій Симович, директор СК«Бориславська сніжинка» та співвласник ГК«Буковиця», поділився перспективами розвитку гірськолижного курорту та спортивної школи для дітей «Бориславська сніжинка», що знаходиться на території комплексу. 



Член Олімпійської збірної та Міжнародного олімпійського комітету, неодноразовий чемпіон України з гірськолижного спорту Дмитро Мицак розповів про організацію та проведення міжнародних змагань, які вже три роки поспіль стартують тут під назвою «BUKOVYTSIA OPEN».


З великим задоволенням наш чемпіон давав настанови школярам як досягати успіху та перемог. Молодий спортсмен Владислав Яцуляк розповів, чому йому до вподоби саме гірськолижний спорт та про свої перші досягнення.







Майстер-клас на тренажері, наданому Олімпійським комітетом для дитячої спортивної школи, припав до душі усім! А Дмитро Мицак та наша олімпійська надія Влад Яцуляк вправно та професійно продемонстрували, як правильно кататись на лижах.



Було цікаво спостерігати за першим професійним досвідом профікемпиків: як справжні журналісти, учні впевнено ставили запитання до працівників ГК «Буковиця». Трішки стомленими, але безмежно задоволеними, учасники повернулися додому.




Дякуємо всім за неперевершені емоції та відчуття прекрасного! Бажаємо керівникам гірськолижного комплексу «Буковиця» та учасникам команди «Oil City» якомога швидше втілити в життя все задумане! 

                                        
Не відкладайте поїздку до «Буковиці»! Вам подарують багато позитивних емоцій, допоможуть опанувати один з найгарніших і найемоційніших зимових видів спорту! Це справжній курорт, де можна відпочити прекрасно не тільки взимку, а й класно провести час влітку! Буковиця чекає ВАС!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.