понеділок, 2 липня 2018 р.

Будуємо майбутнє, оглядаючись на минуле




З великою відповідальністю учнівська команда «Unicorn» із Золочева, учасниця інноваційного Міжрегіонального проекту профорієнтаційного спрямування «ПрофіКемп», підійшла до складання туристичного маршруту рідним краєм. Спершу школярі вирішили відвідати максимальну кількість історичних об’єктів, а також зустрітися з найдосвідченішими краєзнавцями!
В останні дні червня юні дослідники побували у храмах сіл Єлиховичі та Городилів, де їм пощастило порозмовляти з Юрієм Юречком, краєзнавцем, педагогом, священнослужителем, автором книг, у яких висвітлені історичні події, описаний розвиток господарського устрою, освіти, культури, побуту, суспільно-громадського, політичного та релігійного життя мешканців сіл Золочівщини.
Мандрівка була надзвичайно цікавою та незабутньою. Про змістовно проведений день свідчать дописи членів гурту «Unicorn» у соціальній мережі Фейсбук. Приміром, Віталій Мартиняк пише: «Наша команда побувала в двох приміських селах Золочівського краю. Ми дізналися чимало цікавого, зокрема почули легенди про заснування цих поселень, жахливий розстріл невинних євреїв в прилеглому лісі та багато іншого. Мене здивували факти про гонор простих селян, жителів сіл, котрі власним розумом винайшли багато потрібних речей, не маючи ані освіти, ані інтернету. Це була лише перша дослідницька поїздка, завдяки якій ми стали ближчими, досвідченішими та сильнішими! Безмежне спасибі отцю Ю. Юречку та В. Костюку за їхню велику допомогу!».
Анастасія Гутор зазначила: «Як круто мати можливість подорожувати та все більше і більше дізнаватися про місцевість, у якій ти мешкаєш. Дуже дякуємо організаторам проекту «ПрофіКемп», що дали можливість молоді займатися дослідницькою роботою. Сьогодні разом із крутою та дружньою командою побували у селі Єлиховичі. Там відвідали дві церкви «Вознесіння пророка Іллі» та «Воздвиження Христа». Нас зустрів досвідчений краєзнавець і священик Юрій Юречко. З ним було дуже цікаво та пізнавально спілкуватися. На запитання: «Чому ви стали священиком?», він відповів: «Люди намовили, напевно зовнішнім виглядом схожий був». А завершилася наша маленька подорож на місці, де мальовничий краєвид просто захоплював подих!».
Софія Мерцало також поділася враженнями від побаченого та почутого: «Уся команда «Unicorn» відвідала села Єлиховичі та Городилів. Із розповіді досвідченого краєзнавця Юрія Юречка ми дізналися безліч корисної інформації про місцеві храми, їхню історію та етапи становлення. Також багато уваги він зосередив на історії рідного краю, а ще – вразив нас цікавими розповідями про створення книг. Заради написання навіть маленького видання він пройшов доволі довгий шлях, бачився з відомими постатями або просто тими людьми, котрі свого часу відстоювали честь Золочівщини. Сьогодні – це справді проведений з користю день, позаяк, окрім цікавої інформації, усі отримали безліч позитивних емоцій!».
Вероніка Чорнолевська написала: «Ми відвідали с. Єлиховичі, де зустрілися з досвідченим краєзнавцем. Він ознайомив нас з історією рідного краю, розповів цікаві легенди і провів невеличку екскурсію. Ми дізналися багато нового, а ще – весело провели час!».











1 коментар:

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.