пʼятницю, 13 липня 2018 р.

Еко-мандрівка золочівської команди «Unicorn»


Національний природний парк «Північне Поділля» знаходиться на крайніх західних уступах Подільської височини, що на межує з Малим Поліссям у Золочівському, Бродівському та Буському районах Львівської області. Памятка культури створена задля збереження цінних природних та історичних комплексів, що мають важливе охоронне, наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення.
У рамках проведення просвітницької роботи серед населення Золочівщини щодо діяльності НПП «Північне Поділля» відбулася зустріч учасників міжрегіонального інноваційного проекту з профорієнтації «ПрофіКемп» а саме школярів команди «Unicorn» з представниками райдержадміністрації, відділу освіти та НПП «Північне Поділля».

Під час еко-пізнавального заходу, працівники парку розповіли юним краянам про діяльність природоохоронної установи, мету її створення, головні завдання та туристичні маршрути. За допомогою мультимедійної презентації молодь здійснила віртуальну подорож парком та почула багато цікавої, корисної інформації про природу Золочівщини. Особливу увагу присутніх привернула розповідь про те, що на території комплексу квітують орхідеї, які своїм цвітом заворожують погляд навесні.
Не менш цікавим став майстер-клас із виготовлення еко-прикрас з вовни. З цим матеріалом було дуже приємно працювати, адже він теплий, мякий та різнобарвний. До речі, існує легенда про те, що перший вовняний килим з’явився саме у Ноївому ковчезі. Вівці, що пливли в ньому, трималися купи, їх шерсть падала на підлогу і намокала, вони збивали її копитами. Коли ж всі покинули ковчег, то побачили, що на підлозі лежав красивий килим. Учасники дійства вправно виготовляли бусини у техніці мокрого валяння, що здійснюється за допомогою мильного розчину. Потім нанизували маленькі кульки на атласну стрічку – виходило унікальне та неповторне намисто.
Така творча робота всім припала до душі, а виїзна акції не залишила байдужим жодного члена команди, адже була насиченою, веселою та пізнавальною.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.