середу, 4 липня 2018 р.

Плоггінг у Дендропарку


Якщо західна частина Каховки межує із Соснами, про які ми вже розповідали, то в східній теж є цікава зона відпочинку  - Дендропарк. Вже кілька років захисники  природи Каховщини б’ють на сполох: дендропарк нещадно засмічують і вирубують! ГУКівці вирішили поєднати корисне з приємним – дослідити парк і водночас зайнятися плоггінгом*.

*Плоггінг - новий екологічний фітнес-тренд зі Швеції, шведське слово, яке означає "підбирати сміття під час пробіжки". Бігуни беруть з собою на пробіжку пакет і під час тренування в нього складають сміття, яке валяється на дорозі, і таким чином допомагають очистити природу.

Отже, почнемо з теорії:  Дендропарк Каховського лісгоспзагу офіційно  займає територію 15 га, закладений у 1954 році. Являє собою пам’ятник садово – паркового мистецтва  місцевого значення. Різноманітний видовий склад дерев і чагарників на крутих схилах Каховського водосховища…


ГУКівці  «озброїлися» мішками для сміття, рукавичками ... 


і побігли:


Бігли, правда, недовго. «Добре шведам, які вигадали плоггінг. Біжиш собі й подекуди помічаєш сміття. А в нас – сміття, сміття, сміття…» (с)

 

 

 

Мішки наповнили буквально за півгодини. Вирішили, що непогано було б взяти більше мішків… і людей… і взагалі – прибирати кожного тижня. Гей, Каховко! Хто з нами? 


Адже насправді дендропарк – надзвичайно гарне й романтичне місце, зелена оаза з декоративними деревами й кущами, невеличкими піщаними пляжами, придатна для відпочинку й занять спортом, для купання й риболовлі. І просто – для спілкування з природою.

 

 

 

 


Аби ж іще люди були людьми… Бо поки що навіть такі заклики не дуже допомагають:

 


І все ж…

Денропарк Каховського ліспгосзагу, Каховський район. Варто приїхати!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.