вівторок, 24 липня 2018 р.

Каховський «Бабин Яр»


Поблизу села Малокаховка, на пагорбі, серед фермерських угідь, знаходиться меморіал, присвячений пам’яті євреїв, які стали жертвами голокосту та були нещадно розстріляні на Хуторі Терни. 

  

Володарем Тернів в кінці ХІХ - на початку ХХ ст. був поміщик Нізель. Він був розумною людиною і дбав про красу свого хутора. Мав тут гарний будинок, у якому жила його сім’я. Побудував колодязь 40 метрів глибиною, щоб його сім’я пила чисту джерельну воду.
Але майже 77 років тому на цьому хуторі відбулися страшні події, які суттєво змінили уявлення людей про межу жорстокості, зневаги, ненависті…
Це місце стало могилою для тисячі каховчан, мирних жителів єврейської національності у 1941 році. В період окупації Каховки нацисти декілька разів розстрілювали мирне населення, відбираючи жертв за національною ознакою. 7 вересня - 60 чоловік, 16 вересня – 1000 чоловік, 25 вересня –750 чоловік. Загиблих поховали в тому самому колодязі, який був покликаний дарувати життя.

 

«ГУК»івці навідалися до меморіалу, згадали його історію й легенди, якими поросла пам'ять про цю трагічну сторінку історії Каховщини, вшанували пам'ять загиблих покладанням квітів і хвилиною мовчання.

 

Страшна подія, важка енергетика, але подібні місця слід відвідувати, щоб не стиралися з пам'яті жорстокі уроки історії.   



Хутір Терни. Каховський район. Варто приїхати!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.