середу, 18 липня 2018 р.

ТачанкаВартоПриїхати


З 13 по 15 липня в Каховці пройшло - прогриміло - прогуркотіло традиційне свято для всіх шанувальників байкарської культури, XXІІ Міжнародний мотофестиваль «Тачанка». Географія учасників була достатньо різноманітною: зареєструвався 891 байкер із 13 регіонів України (Автономна Республіка Крим, Вінницька, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Київська, Полтавська, Одеська, Миколаївська, Херсонська області. Були гості з м. Київ і м. Севастополь), а також Білорусі, Болгарії, Словенії і Росії. Загалом же учасниками події  стало понад 5 тисяч чоловік. Команда «ГУК» теж була запрошена, для нас навіть виготовили  спеціальні бейджі – перепустки (лімітований випуск!)

  


Починається фестиваль, звичайно ж, з реєстрації. Тут байкери та їх другі номери (не зізнаємося, як це звучить по-байкерськи), реєструються, отримують перепустки до табору, обов’язково – мінеральну воду «Каховка» (всі 12 років – незмінний партнер фестивалю!), засоби безпеки від ЛЖВ, мають змогу придбати сувенірну продукцію – значки, футболки, магніти, знайомляться з інформацією на стенді.

 


 


Табір заздалегідь облаштований для байкарів – територія огороджена, охороняється, є кухня, душ, туалети, місце, де можна розташувати байки й палатки.


 

 

ГУК поблукав по табору, пороздивлявся мотоцикли, а потім до роботи взялися оператор Соня й інтерв’юер Настя. Журналісти –початківці зверталися до учасників і організаторів фестивалю, щоб отримати різнобічне уявлення про подію, порівняти очікування й реальність.

 

Один з ідейних натхненників виникнення фестивалю, Олександр Зікранець (Зікра), розказав, що ідея провести фестиваль з’явилася під час відвідин подібних заходів. Якщо інші міста можуть, то чому б і не Каховка? Віктор Зубков (Зуб) додав, що назву вибрали швидко, адже тачанку можна вважати й першим байком, і символом Каховщини.  Ідея виявилася вдалою й життєздатною.
Ні Зікра, ні Зуб, не вважають  12-річний фестиваль довгожителем. Це, скоріше, вік зрілості, коли прийшов час переосмислити концепцію, форму проведення, змістовне наповнення. Хоча навіщо міняти те, що подобається головним діючим особам фестивалю , байкерам, які роками приїздять саме на «Тачанку»?  
Що ж вважає «фішками» й «родзинками» мотофесту оргкомітет? Безкоштовну реєстрація дівчат – і пілотів, і пасажирок; харчування, що входить до невисокої вартості участі; гарантований подарунок – пляшку води «Каховка», «мокру дискотека», краєзнавчі екскурсії для байкарів (до  музею, вулицями й історичними місцями Каховки, цього року – до руїн замку Трубецького), авторські статуетки Стаса Горяна, що вручаються як призи в байкарських конкурсах. Крім цього, гості з інших міст дозволяють місцевим новими очима побачити рідну Каховку. Так, байкар на прізвисько «Халіфат» захоплювався нашою Набережною, яка дійсно виправдовує свою назву й призначення, чим може похвалитися не кожне місто!

 

На запитання дівчат відповідали байкери з Кривого Рогу, Миколаєва, Нікополя, Мелітополя, поспілкувалися навіть з цілим «Ява-клубом»! Більшість з опитаних на «Тачанці» не вперше, і навіть не вдруге, залюбки запрошують сюди друзів і знайомих. Атмосферу одностайно визнали «домашньою», приємною й дружньою. Серед «родзинок» фесту відмітили харчування, розташування на березі Дніпра, і, знову ж таки, сімейну атмосферу.
Організатори й гості фестивалю погодилися, що захід цікавий  не тільки для мотоциклістів, але й для всіх, хто небайдужий до байкарської субкультури.

 

Програма заходу насичена й цікава: колективне фото на “Тачанці”, чемпіонат по кастомайзінгу (переможець зібрав приз 956 грн., які організатори передали БФ “Лепта”), “мокра дискотека”, два рок-концерти (для гостей свята виступали гурти: “Logus”, “Colimator” (Нова Каховка), “Стас Ленин (Вand)" "Дюковський сад", “Ракета” (Одеса), “ZNAYDENI RECHI” (Ізмаїл), "XVII" (Миколаїв) та “My Lions Priode” (Южноукраінськ), байкерські конкурси, "посиденьки біля багаття", молодіжна дискотека, екскурсія до с. Козацького, конкурс "Мокрої футболки", профілактична робота від БО Мережа Каховка та Каховського районного центру соціальних послуг, фотосушка від Карена Гарибяна "Маланкарі", фаєр-шоу від новокаховської файєр-групи “Хорс”, вручення спеціальних байкерських номінацій. …  Але пробіг від табору до пам’ятника «Легендарна тачанка» - головна подія фестивалю. Щороку встановлюється новий рекорд за кількістю учасників пробігу, його масовість можна оцінити з традиційного фото поруч з монументом.

 

 


Начальник відділу в справах молоді та спорту Віктор Зубков зазначив, що вперше (!) цього року фестиваль отримав безвідмовну підтримку міської влади й подякував постійним спонсорам – ПП «Тройка» (Р.Романенко), «Чумак» та всім, хто надав допомогу в організації довгоочікуваного для багатьох заходу.

Мотофестиваль «Тачанка». Каховський район. Варто приїхати!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.