пʼятницю, 6 липня 2018 р.

Мозаїку життя і творчості Великого Каменяра вивчали «Тримбульки»


Учора команда міста Львова «Тримбульки», учасниця Міжрегіонального інноваційного проекту профорієнтаційного спрямування «ПрофіКемп», відвідала Львівський національний літературно-меморіальний музей І. Франка.
У виставкових залах молодь ознайомилася з унікальними експонатами, найціннішими з-посеред яких є особисті речі Каменяра та його родини, рукописи письменника, перші видання його творів з автографами, оригінальні світлини тощо.
«Тримбульки» також зустрілися з керівником музею Богданом Сергійовичем Тихолозом, із уст якого почули багато пізнавальних історій та легенд про Івана Яковича.
Під час екскурсії старшокласники детально ознайомилися з життям видатного письменника та його родини. Розповідь гіда була настільки цікавою та захоплюючою, що склалося враження, начебто гурт опинився у минулому і на декілька хвилин занурився у побут того часу.
Приємно вразив персонал музею, його ставлення до роботи і відвідувачів, досконале знання усього, що стосується мозаїки життя і творчості І. Франка. Дякуємо за теплу зустріч і надзвичайно круті емоції.
 P. S. Нагадаємо, що Міжрегіональний інноваційний проект профорієнтаційного спрямування «ПрофіКемп» реалізовується у чотирьох областях – Львівській, Рівненській, Херсонській та Закарпатській – за сприяння служби зайнятості, управління освіти та бібліотечної системи. Його мета – виховання дітей старшого шкільного віку у національно-патріотичному дусі, привернення уваги молоді до одного з перспективних напрямів економічного розвитку області – туризму, у т. ч. зеленого чи сільського, створення інформаційного банку даних про туристичну привабливість регіону. Організатори молодіжного проекту мають надію, що участь у «ПрофіКемпі» спонукатиме старшокласників свідомо планувати професійну кар’єру, розширить рівень їхніх знань про світ професій, зорієнтує обирати фах відповідно до власних уподобань та потреб ринку праці. Таким чином будуть створені сприятливі умови для творчого, інтелектуального і духовного розвитку школярів, а водночас вжиті дієві заходи задля запобігання молодіжному безробіттю.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.