середу, 11 липня 2018 р.

Дослідницький проект « «Oil City» триває


Допоки ровесники гріються у сонячних променях літа чи споглядають безмежну синь моря, члени команди «Oil City» разом з представниками ГО «Ангелик» продовжують вивчати історію рідного Борислава та його «родзинки». Приміром, сьогодні відвідали храм Святої Анни. Кожний, хто волею долі навідається до нашого міста, обовязково прагне побувати у ньому. Ця культова споруда, одна із пам’яток архітектури місцевого значення, споруджена у 1900 р. як римо-католицький костел. Посвячення храму відбулося 1902 р. на честь Святої Барбари (Варвари), покровительки гірників, позаяк у Бориславі та його околицях було вдосталь шахт, у яких гинуло багато людей. Автор проекту – архітектор Станіслав Маєрський.

Завдяки старанням і наполегливості докторів богословя отця Романа Василіва та Павла Василіва місто нафтовиків перетворилося на один із найбільших паломницьких центрів світу, оскільки у храмі знаходяться останки провідників Божих багатьох віросповідань як православ’я, так і католицизму, від найдавніших цивілізацій – до сьогодення.
Команда «Оil City» висловлює особливу вдячність щирому другу молоді Павлу Василіву, адже у його неперевершених розповідях про історію церкви завжди є щось нове та незвідане.
А більш детальний опис перлини Борислава – церкви Святої Анни – буде згодом.
Нагадаємо, що Львівська область, а саме шість команд з різних районів, у тому числі міста Борислава, беруть участь у міжрегіональному інноваційному проекті для молоді «ПрофіКемп», головна мета якого – допомогти учням краще пізнати рідний край, спробувати себе у сфері туризму та визначитися з майбутнім фахом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.