пʼятницю, 6 липня 2018 р.

В об’єктиві «Раціо» – Скельний монастир села Розгірче





Дуже цікавою, незвичною та навчально-пізнавальною була зустріч членів команди «Раціо», учасника Міжрегіонального інноваційного проекту «ПрофіКемп» зі Стрийщини, з представниками ГО «Ангелик» Олею Охримчук і Миколою Боднарчуком, посадовцями центральної районної бібліотечної системи, Львівського обласного та Стрийського міськрайонного центрів зайнятості.
Предметний діалог відбувся на одному з основних об’єктів туристичного маршруту, який старшокласники вивчатимуть під час роботи над проектом, – Скельному монастирі села Розгірче.
Цей монастир – творіння ченців доби Київської Русі. За легендою, у ХІІІ столітті після нападу на Київ татарського хана Батия монахи втекли за сотні кілометрів та оселилися в скелі біля підніжжя Карпат. Поблизу монастиря утворилося городище, де, як йдеться у древніх переказах, свого часу переховувалася з онуками Княгиня Ольга.
Сьогодні цей комплекс маловідомий, тому гурту «Раціо» потрібно буде добре попрацювати над дослідженням літопису Скельного монастиря, вивченням краєзнавчих матеріалів і збором історичних фактів про бувальщину.
Хлопці та дівчата охоче фотографувалися, знімали відео, стали першою екскурсійною групою, для якої юна гід – їхня ровесниця – провела оглядову мандрівку.
Наприкінці зустрічі у дружній та теплій атмосфері школярі поділилися планами, які вони мають намір реалізувати, працюючи над проектом «ПрофіКемп», уважно дослухалися до порад та рекомендацій дорослих наставників для врахування їх у подальшій роботі. Адже на вихідних команда вивчатиме нові об’єкти свого туристичного маршруту.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.