неділю, 8 липня 2018 р.

#ПрофіГід: "Сколе - серце мальовничого туристичного краю..."

7 липня, під час святкування обрядового свята #Івана_Купала, команда Сколівщини #ПрофіГід мандрувала районним центром - містом Сколе та його окраїнами...


в пошуку цілющих купальських карпатських ягід і трав.....

а під час прогулянки ділилися версіями походження назви міста Сколе!..
За матеріалами дослідження Ігора Чудійовича - місцевого краєзнавця та діючого члена Національної Спілки Журналістів України в с. Урич, Сколівського району є величезні скали з астральними знаками - петрогліфами, подібні до яких знаходяться по цілому світу та призначення яких досі ніким не розгадані… В скелях Урича зосереджена найбільша їх кількість у всіх Карпатах.

 Назва "сколе" у  мові санскрит "скаля" означає "школа", тобто місце руху вперед!... СКОЛЕ - це була справжня ШКОЛА вірувань у формі храмів із прадавніми праукраїнськими астральними усвідомленнями БОЖЕСТВЕННОГО ДУХА!!!
Інший варіант походження назви міста Сколе - від дієслова "сколоти". Згідно Лаврентіївського літопису у 1015 р. тут загинув син Володимира Великого, князь турівський Святослав з дружиною Парасолю від рук брата Святополка, котрий вигукував своїм дружинниками: "Сколіть їх!" за що був прозваний народом "окаянним"....
А плідно попрацювавши, можна і відпочити, тому #ПрофіГід вирушив до #Роял_СПА_Женева_Трускавець!..


Дякуємо за надану можливість фонду #Андрія_Лопушанського! Адже це була ще й можливість заглянути "за куліси" готельно-ресторанного бізнесу та отримати інформацію, що важлива при створенні маршрутів для туристів!..
Далі буде...

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.