четвер, 1 листопада 2018 р.

"Лайдаки" у Дубровицькому музеї

Команда Дубровицького району «Лайдаки» завершує ІІ навчально  – дослідницький етап проекту «Профікемп». За літній період було визначено та проведено наступні туристичні  маршрути: команда відвідала музей ткацтва «Серпанкове розмаїття» с.Крупове, урочище «Лайдацька гора», костел Іоанна Хрестителя м.Дубровиця.  А у вересні команда побувала в історико – етнографічному музеї м.Дубровиця.
Вперше він був відкритий 1957 року як "Музей Дубровицького збройного повстання". З 1999 р. на базі експонатів попереднього музею створено Дубровицький районний краєзнавчий музей. В 2005 році до 1000-ліття міста Дубровиця реформований в КЗ "Дубровицький історико-етнографічний музей" Дубровицької районної ради.
4 виставкові зали дозволяють показати відповідно до профілю музею експозиції: «Історія давнього міста», « Побут та знаряддя праці», «Тих днів не змовкне слава...» (присвячена ветеранам Другої світової та афганської воєн, Героям Небесної Сотні, воїнам АТО), «Археологічні пам’ятки міста та району».

Серед унікальних експонатів — мистецькі твори гончара Євтуха Кулика; Заслуженої майстрині народної творчості України - Уляни Кот; фотоматеріали про графів Плятерів; копії сторінок Пересопницького Євангелія, картини художників: Євгена Безніска (чоловіка скульптора з с.Бережниця Теодозії Бриж) та Степанюка Констянтина з м.Рівне. Загальна кількість експонатів основного фонду - більше 600 одиниць, науково-допоміжного - більше 250 одиниць.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.