субота, 8 вересня 2018 р.

Три сезони Маленької Голландії


Так охрестили фермерське господарство О.Демченка в Любимівці журналісти, й назва прижилася. Чому саме Голландія? Всі, певне, чули, що Голландію називають «городом Європи». А яка з областей України є лідером з виробництва овочів? Ну звісно ж – Херсонська! Крім того, більшу частину об’єму овочів Херсонщини вирощують Каховський, Голопристанський та Олешківський райони. Власне кажучи,  саме їх можна по праву назвати «городом України». Фермерське господарство в Любимівці сьогодні запрошує туристів познайомитися з деякими новими для Херсонщини культурами на агро-екскурсіях.  «ГУК» розпочав відвідувати екскурсії навесні, ще до початку «ПрофіКемпу»!
У березні ми побачили цілі плантації рослини, яка у всіх асоціюється з Голландією і складає важливу частину експорту цієї країни.  Цього року можна було помилуватися квітуванням всього лише двох сортів тюльпанів голландської селекції (а між ними – нарцисами!), але з часом їх буде все більше й більше. Вирощують їх з метою розмноження та продажу цибулин українським квітникарям.

 

Поруч - культура, несправедливо забута в нашій країні. Це спаржа,  рослина, що була відома з часів Древнього Єгипту, де її використовували в якості лікарської.  Аспарагус – джерело вітамінів та мінералів, некалорійний, швидко псується при неправильних умовах збереження. Спаржа завжди вважалася делікатесом та входить до складу меню тільки дорогих ресторанів, тож вартість її відповідна! А в Любимівці її можна придбати за дуже демократичними цінами!

 


У серпні милують око яскраві барвисті лілії. Є змога сфотографуватися у фотозонах, якими обростає Голландія. Символічно, що саме напередодні Дня знань розквітнув саме білосніжний сорт лілії. Витончений і гарний подарунок улюбленому вчителю.

 


На одному з полів росте шафран або крокус посівний, з якого отримують найбільш древню спецію, яку люди почали використовувати та вирощувати для того, щоб поліпшити смак та аромат приготованої ними страви. На його цвітіння фермер запрошує приїздити  восени.
1 г шафрану у всі часи коштував  дорожче 1 г золота.  І тільки тут, в Любимівці, є унікальна можливість купити його безпосередньо у виробників і набагато дешевше.





Маленька Голландія. Каховщина. Варто приїхати!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.